Linklaters Amsterdam benoemt vier Managing Associates

Laatst gewijzigd: 20 juli 2023 10:24
Andrei Babiy (Banking), Joost Dantuma (Capital Markets), Mariken van Esch (Corporate) en Marc Krestin (Dispute Resolution) hebben per 1 november 2015 promotie gemaakt tot Managing Associate bij het advocatenkantoor Linklaters, Amsterdam.

"De promoties van Andrei, Joost, Mariken en Marc zijn zeer verdiend en reflecteren de kwaliteit die zij leveren voor de complexe en spraakmakende zaken waar zij aan werken," zegt Jan Willem de Boer, Managing Partner Linklaters Amsterdam. "Deze promotieronde versterkt vier van onze belangrijkste praktijkgroepen: Banking, Capital Markets, Corporate en Dispute Resolution.”

Andrei Babiy is in 2008 zijn carrière begonnen bij Linklaters en is werkzaam in de banking praktijk. Hij heeft ervaring op het gebied van diverse binnenlandse en grensoverschrijdende leveraged, asset finance en investment grade financieringstransacties en projectfinancieringen. Transacties waar hij recentelijk bij betrokken is geweest zijn onder andere de financiering van het W Hotel in Amsterdam, het A12 VEG infrastructuur project en de herfinanciering van de bestaande senior en mezzanine faciliteiten voor de Stork/Fokker groep.

Joost Dantuma is in 2007 zijn carrière begonnen bij Linklaters. Hij is met name betrokken bij transacties op het gebied van equity capital markets en publieke en private M&A. Joost heeft de afgelopen jaren onder andere de volgende cliënten geadviseerd: Deutsche Börse in verband met de voorgenomen fusie met de New York Stock Exchange, Delhaize in verband met haar grensoverschrijdende fusie met Ahold, de underwriters bij de IPO’s van arGEN-X, GrandVision, Refresco Gerber, Flow Traders en Curetis en Steinhoff International in verband met haar beursgang aan de Frankfurt Stock Exchange.

Mariken van Esch is bijna 9 jaar werkzaam in de corporate en M&A praktijk. Als advocaat bij Linklaters begeleidt zij grote (beursgenoteerde) ondernemingen bij hun internationale transacties. Zij heeft ervaring in verschillende sectoren, waaronder de consumentensector (retail en food&agri), private equity en financiële instellingen. Ook heeft zij expertise op het gebied van kapitaalmarkttransacties en aanverwante regelgeving. Transacties waar zij momenteel bij betrokken is, zijn de grensoverschrijdende fusie tussen Delhaize en Ahold, de fusie tussen Equens en Worldline en de beursgang van Steinhoff International aan de Frankfurt Stock Exchange.

Marc Krestin maakte in 2014 de overstap naar de Dispute Resolution praktijk van Linklaters vanuit een ander internationaal advocatenkantoor waarvoor hij meer dan 6 jaar werkzaam was in zowel Rotterdam als Parijs. Hij is tevens gedetacheerd geweest bij de arbitragegroep van Linklaters in Parijs. Marc is gespecialiseerd in internationale arbitrage, internationale investeringsbescherming en corporate litigation. Zaken waar hij onder andere bij betrokken is zijn een grote NAI (Nederlands Arbitrage Instituut) arbitrage tussen twee internationaal opererende banken betreffende een post-M&A geschil en procedures voor Propertize B.V. – waaronder voor de Ondernemingskamer – als gevolg van de nationalisatie van SNS.

Gerelateerde artikelen