Linklaters advocaat Rogier van Bijnen start kantoor in Beijing

M&A Advocaat en MenA.nl blogger Rogier van Bijnen is vertrokken bij Linklaters om voor R&P China Lawyers een kantoor op te zetten in Beijing. "Na jaren in loondienst wilde ik op eigen benen staan en R&P China Lawyers bood me de unieke kans een kantoor in Beijing op te zetten", zegt Van Bijnen.
R&P een Chinees kantoor en dat biedt mogelijkheden voor een M&A advocaat. "Ik zit nu niet meer vast aan de beperkingen die in China gelden voor buitenlandse kantoren", zegt Van Bijnen. Niet-Chinese kantoren mogen niet adviseren over Chinees recht en kunnen cliënten daarom niet altijd optimaal bijstaan. 
Van Bijnen ziet goede kansen voor hun nieuwe kantoor. "Ons kantoor is in Shanghai in een paar jaar tijd naar 15 advocaten gegroeid en het idee is dat we in Beijing hetzelfde gaan doen. De eerste prioriteit is het werven van nieuwe cliënten – buitenlandse bedrijven die business doen in of met China. Gelukkig heb ik de laatste vier jaar een goed netwerk opgebouwd in China, dus daar verwacht ik zeker enkele zaken uit te krijgen. Het werk zal in eerste instantie worden gedaan door onze huidige advocaten in Shanghai, waarvan er enkele tijdelijk in Beijing gaan werken. Op korte termijn gaan we echter ook starten met het werven van Chinese advocaten voor ons kantoor in Beijing."
Gerelateerde artikelen