Liesbeth Sinke nieuwe CFRO BinckBank

BinckBank is voornemens Liesbeth Sinke (50) te benoemen tot nieuwe Chief Financial & Risk Officer (CFRO).

Sinke zal als CHRO toetreden tot het bestuur van de bank. Zij volgt in deze rol Evert Jan Kooistra op, nadat eerder reeds bekend was gemaakt dat deze zijn functie dit jaar na ruim twaalf jaar neer zou leggen.

Inmiddels zijn alle voor de aanstelling van de nieuwe CFRO benodigde procedures doorlopen, waaronder het verkrijgen van toestemming van De Nederlandsche Bank (DNB). Hierdoor kan de Raad van Commissarissen haar na de aandeelhoudersvergadering van 24 april aanstaande aanstellen in haar nieuwe functie.

“Met Liesbeth Sinke versterkt BinckBank zich met een bekwame bestuurder, met ruim 25 jaar ervaring in een groot aantal financiële functies waaronder CFO bij NN en meest recent als CFRO en board member bij pensioenuitvoerder MN”, aldus BinckBank-CEO Vincent Germyns.

BinckBank en Saxo Bank
Naast haar rol als CFRO binnen BinckBank zal Sinke de komende jaren ook een zeer belangrijke rol spelen bij de verdere – financiële – integratie van de bank met Saxo Bank. In augustus 2019 werd BinckBank definitief onderdeel van Saxo Bank, nadat de Deense bank eerder dat jaar met succes een bod op de aandelen BinckBank had uitgebracht.

Ook Sinke zelf kijkt uit naar haar nieuwe rol bij BinckBank. “Dit is een mooie uitdaging bij een dynamische bank die er in is geslaagd een sterke positie in Nederland op te bouwen. Daarnaast biedt de overname door Saxo Bank mooie kansen om BinckBank binnen de nieuwe groep verder te laten groeien, financieel nog sterker te maken en vooral haar klanten nog beter te bedienen.”

Gerelateerde artikelen