Liberty lanceert officieel bod op Ziggo

Liberty Global lanceert officieel het bod op alle aandelen van de Nederlandse kabelexploitant Ziggo die het Amerikaanse concern nog niet in bezit heeft.
Liberty Global’s financieel adviseurs zijn Bank of America Merrill Lynch en 
Morgan Stanley. Juridisch adviseur is Allen & Overy en Baker Botts. Ziggo krijgt advies van J.P.Morgan en Perella Weinberg Partners en advocatenkantoor Freshfields Bruckhaus Deringer. ABN AMRO en Stibbe zijn adviseurs van de raad van commisarissen van Ziggo. NautaDutilh adviseert J.P.Morgan en Perella Weinberg Partners. 
Beide partijen maakten begin dit jaar bekend overeenstemming te hebben bereikt over het bod, dat bestaat uit 11 euro in contanten plus 0,2282 Liberty Global Class A aandelen en 0,5630 Liberty Global Class C aandelen per aandeel Ziggo. Het bod per aandeel komt daarmee uit op 35,7 euro.
Aandeelhouders kunnen hun stukken aanbieden van 2 juli tot en met 10 september en de periode kan eventueel worden verlengd. Ziggo heeft een buitengewone aandeelhoudersvergadering georganiseerd op 26 augustus om het bod te bespreken. Het bestuur en de commissarissen van Ziggo bevelen het bod unaniem aan. Indien het bod gestand wordt gedaan zal de notering van Ziggo aan de AEX worden beeindigd.
De Europese Commissie moet het bod nog goedkeuren. Momenteel loopt een tweedefaseonderzoek, waarvan de deadline op 17 oktober is vastgesteld. Begin dit jaar zeiden de partijen te verwachten dat de fusie in 2018 zal moeten resulteren in 160 miljoen euro aan jaarlijkse synergievoordelen. De nieuwe combinatie krijgt Baptiest Coopmans als CEO en Bert Groenewegen wordt financieel directeur.
 
Gerelateerde artikelen