Lexence meest actieve dealmaker eerste halfjaar 2017

Laatst gewijzigd: 20 juli 2023 10:44
Lexence heeft in een half jaar net zoveel deals gedaan als in heel 2016. Het is daarmee het meest actieve advocatenkantoor van het eerste halfjaar van 2017. Dat blijkt uit de MenA.nl league tables.

>> Zie ook de full page halfjaarupdate League Tables H1 2017 in FD.

Met 33 deals op de teller blijft Lexence de dealmakers van Houthoff Buruma (29 deals) en Allen & Overy (28 deals) voor in de league tables van advocatenkantoren gesorteerd op aantal deals. Lexence scoort opvallend goed. Eind 2016 eindigde het kantoor met eenzelfde aantal deals op de negende plaats. Toen stond Allen & Overy op de eerste plaats en Houthoff op vijf. 

Luc Habets van Lexence meest actieve dealmaker
Lexence vaart wel op koopwoede private equity
Het kantoor van Best M&A Lawyer Midmarket Luc Habets (foto rechts) vaart wel bij de koopwoede van Nederlandse private-equitybedrijven. In juni was het kantoor onder andere betrokken bij de add-on overname van Tentoo door Waterland-portfoliobedrijf Pay for People, de overname van Jibes door Waterland en de overname van een pindabranderij door Antea. Luc Habets is met veertien deals de meest actieve dealmaker van het kantoor, gevolgd door Matthijs van Doormalen met zes deals. In april versterkte Lexence het M&A-team met Laurens Linnewiel van Baker McKenzie. De overname van Tentoo was zijn eerste deal voor zijn nieuwe werkgever.

Onno Boerstra van Van Doorne
De Brauw omlaag en Van Doorne omhoog
Wat opvalt is het ontbreken van De Brauw Blackstone Westbroek in de top 10. Vorig jaar eindigde het kantoor op de vierde plaats, maar nu staat het met elf deals op de twaalfde plaats. Wel staat het kantoor op het podium van de league table gesorteerd op dealwaarde. Van Doorne doet het relatief goed. Met zestien deals staat het kantoor op de zesde plaats. Eind 2016 was deze plaats gereserveerd door DLA Piper, maar die heeft met drie deals nog wat inhaalwerk te verrichten. Onno Boerstra (foto rechts) was met acht deals de meeste actieve dealmaker van Van Doorne. Hij adviseerde onder andere AlpInvest en Alpha Private Equity bij de verkoop van Hans Anders aan 3i Private Equity. 

 

Lees ook:
ING adviseert bij meeste deals in H1 2017
Zakenbank J.P. Morgan doet grootste deals H1 2017
Lexence meest actieve dealmaker eerste halfjaar 2017
Allen & Overy doet grootste deals eerste halfjaar 2017
Private equity piekt in eerste halfjaar 2017
Waarde overnames keldert in eerste halfjaar van 2017 
 

Gerelateerde artikelen