Lexence en Loyens & Loeff dealmakers bij eerste investering Waterland Private Equity in 2013

Advocatenkantoor Lexence adviseert private equity investeerder Waterland bij de participatie in het Amsterdamse cadeaukaartenbedrijf Didix. Een team van Loyens & Loeff verzorgd het advies voor de verkopers. Advocatenkantoor CMS Derks Star Busmann adviseert het management van Didix.
"Wij via de verantwoordelijke voor de business development bij Didix betrokken geraakt bij de deal", zegt advocaat Harmen Holtrop. Hij geeft leiding aan het team van Loyens & Loeff dat verder bestaat uit. "Hij kende ons kantoor en beval ons bij managing director Boudewijn Janssen aan." Volgens Holtrop zat er een goede vaart in het dealtraject. "Ondanks de vakantieperiode is het proces in een korte tijd afgerond. Dit was ook de wens van de partijen." De M&A advocaat is de deal illustratief voor de toename van de activiteit van investeerders op de M&A markt. "De laatste tijd zie je financiële investeerders weer een rol spelen in de M&A markt en daar is deze transactie een mooi voorbeeld van."
Dankzij de deal staat Holtrop met acht deals op de eerste plaats in de league tables van M&A advocaten gesorteerd naar aantal deals. Zijn kantoor Loyens & Loeff staat met 30 deals op de tweede plaats, onder De Brauw Blackstone Westbroek.
“Didix is een prachtig voorbeeld van krachtig en doortastend ondernemerschap. In  slechts enkele jaren is Didix uitgegroeid tot marktleider in Nederland. Dat type ondernemer past heel goed bij Waterland dat meermalen bewezen heeft een  uitstekende partner te zijn voor DGA’s en management teams met ambitieuze groeiplannen”, zegt investeringsmanager Rob Thielen van Waterland. 
 
Thielen krijgt advies van Lexence partners Luc Habets en Jeroen Goosens en advocaten Annick Bredero en Jitske Overboon. Notariële begeleiding kwam van Marieloe Kappert en Jurjen Mos. “Wij hebben al vele jaren een uitstekende relatie met Waterland en waren verheugd  dat we deze nieuwe investering mochten begeleiden”, aldus Luc Habets van Lexence. Voor de advocaat was de snelheid van de deal een belangrijk aspect: “Vooral in mid-market transacties is het van belang dat het investeringsproces zo efficiënt mogelijk verloopt zodat ondernemer en investeerder zich weer zo snel mogelijk op de business kunnen richten. Daarbij helpt het natuurlijk als je elkaar al lang kent en goed op elkaar bent ingespeeld.” 
De overname van Waterland is de eerste overname van de investeerder uit Bussum in 2013. De laatste deal was de secondary buy out van Intertrust aan de Blackstone Group eind 2012. De volgende exit is al aangekondigd. Waterland heeft HealthCity is de etalage gezet. De verkoop brengt mogelijk 300 tot 400 miljoen euro op.
 
Gerelateerde artikelen