Lexar Partners haalt 50 miljoen op voor eerste investeringsfonds

Focus op organisaties in de overgang van venture capital naar private equity.

Technologie investeerder Lexar Partners uit Laren heeft 50 miljoen euro opgehaald voor zijn eerste investeringsfonds. Het geld is afkomstig van ondernemers, vermogende families en één institutionele investeerder. Lexar Partners, in 2022 opgericht door Sander van Woerden en Max van de Blaak, investeert in bedrijven die hun bestaansrecht ontlenen aan innovatie en digitalisering op het gebied van software, technologie en e-commerce.

Lexar richt zich op de digitale transformatie die bijdraagt aan veranderingen in leven, werken en besluitvorming. Dit zijn sterk groeiende organisaties met een solide en bewezen marktpotentieel, met groeiende terugkerende omzet en winstgevendheid.

Lexar’s investeringsstrategie is de focus op organisaties in de overgang van venture capital naar private equity. Deze organisaties bewegen zich vanuit een vaak meer risicovollere fase naar stabiliteit voor de langere termijn of ontwikkelen zich richting marktdominantie.

“Lexar geeft voorrang aan bedrijven die bijdragen aan een betere wereld, goede werkplekken creëren en respect hebben voor hun omgeving”, stelt de investeerder zelf. “Onze overtuiging is dat geluk leidt tot de beste resultaten, daarom promoten wij positief ondernemerschap en werknemersparticipatie.”

Sinds de oprichting in 2022 heeft het team van Lexar Partners zes participaties gerealiseerd, waarvan vijf vanuit het eerste fonds. Deze zijn in uiteenlopende sectoren, zoals digitalisering van de mentale gezondheidszorg, onderwijs en de fitnessindustrie.

Gerelateerde artikelen