Leonardo DiCaprio steekt vijftig miljoen in zonnepanelenfabriek

Nederlandse eigenaar Wouter Draijer benaderde de filmster op goed geluk.

Hollywoodacteur Leonardo DiCaprio steekt ruim 50 miljoen euro in zonnepanelenbedrijf Solarmente van de Nederlandse ondernemer Wouter Draijer. DiCaprio wordt zowel aandeelhouder als ambassadeur van het bedrijf dat de Nederlandse ondernemer heeft opgericht in Spanje.

Draijer vertelde aan Radio 1 dat hij drie kwartier de tijd kreeg om met DiCaprio te praten over een mogelijke investering, maar dat het gesprek uitliep op een drie uur durende dialoog. Die ging volgens Draijer vooral over de vraag hoe het klimaatvraagstuk op te lossen valt.

“Ik wist ook wel dat de kans dat ik Leonardo DiCaprio als investeerder aan Solarmente zou kunnen binden, op zijn zachtst gezegd nogal klein was”, zegt Draijer op het platform SpanjeVandaag. “Maar ik wilde het toch proberen, omdat ik had gekeken naar het portfolio van DiCaprio en mijn bedrijf daar goed bij aansluit. Als ondernemer moet je soms ook gewoon durven.”

DiCaprio steunt via zijn stichting projecten die het voor grotere groepen mogelijk maken zelf iets te doen tegen klimaatverandering.

Solarmente is opgericht in 2020 in Barcelona. Via een abonnement installeert en onderhoudt het bedrijf zonnepanelen bij Spanjaarden. DiCaprio zal zich inzetten om zonne-energie via dit model aan te prijzen.

Gerelateerde artikelen