Lenteborrel: tout M&A en Private Equity bijeen

Laatst gewijzigd: 25 september 2023 10:06
Tegen de driehonderd private equity investeerders, M&A Directors, corporate finance adviseurs, advocaten en andere M&A professionals kwamen woensdagavond af op de M&A en NVP Lenteborrel ten kantore van KPMG. De M&A Community, gesteund door haar partners, organiseerde samen met de Nederlandse Vereniging voor Participatiemaatschappijen (NVP) het tweede M&A Café van het jaar. De NVP zette het thema 'Environmental Social & Governance' (ESG) op de agenda. De M&A Community presenteerde league tables van topdealmakers.
Bekijk de foto’s van de Lenteborrel / het M&A Café.  
Op de avond dat ABN AMRO de dealmakers van RBS overnam kwamen alle topdealmakers van Nederland samen om te horen waar de overnames zullen gaan plaatsvinden. Voorafgaand aan de drukbezochte Lenteborrel gingen M&A Directors, private equity managers en investment managers met elkaar in discussie tijdens drie inhoudelijke en besloten Roundtable discussies. Tijdens de sessies is ingegaan op de rol van ESG, de verschillen in benadering van deals tussen private equity managers en M&A Directors en de toegenomen importantie van Private Equity als financiers.
Download de NVP leaflet Duurzaamheid in Private Equity
Ondertussen liep de bar van het hoofdkantoor van KPMG vol. Vanwege de overweldigende opkomst werden de deuren opengezet om de aanwezige dealmakers alle ruimte te bieden voor hun jacht op nieuwe leads. De M&A Community en NVP Lenteborrel werd officieel geopend door Wouter van de Bunt van KPMG; die de zaal goed stil kreeg maar ook snapte dat er snel weer genetwerkt moest worden.

Van de Bunt gaf het woord aan Philip Houben, voorzitter van de NVP, die de stuwende rol van Private Equity in de economie benadrukte. Samen met Caroline Huyskes, partner bij Egeria, presenteerde Houben trots het leaflet “Duurzaamheid in Private Equity”. De leaflet gaat in op het thema duurzaamheid voor Private Equity. De NVP deelt en ontwikkelt hiermee best practices op het gebied van ESG/duurzaamheid. Volgens de NVP valt er voor private equity investeerders veel te halen. Meer nadruk op duurzaamheid bij investeringen kan leiden tot hogere exits. Onno Sloterdijk van KPMG sprak de toehoorders nog even sterk toe, waarna Michiel Rohlof en Willem van Oosten van de M&A Community de plannen voor het komende jaar toelichtten.
League tables 
Tijdens de borrel werden de eerste league tables van M&A Advisors en Legal Advisors onder de vlag van MenA.nl gepresenteerd. Zakenbanken Barclays, BofA Merrill Lynch en Citigroup staan op de eerste plaats in de league table gesorteerd naar dealwaarde over de periode januari februari 2012. De banken waren allen betrokken bij de overname van Wavin door Mexichem voor €811 miljoen. Holland Corporate Finance heeft in de onderzochte periode bij de meeste deals geadviseerd. Het staat met vijf deals één deal boven de nummer twee, KPMG.
Bij de Legal Advisors staat Allen & Overy met €965 miljoen op de eerste plaats. In aantal deals is De Brauw Blackstone Westbroek nummer één. Het kantoor adviseerde bij negen deals.
De gecombineerde netwerken van de M&A Community en de NVP zorgden op 7 maart voor vele geamuseerde gesprekken en er werd volop gesproken over kansen in de markt. De belangstelling voor de M&A Cafés wordt almaar groter en iedereen ziet elkaar weer op de volgende editie, ten kantore van partner ABN AMRO op 18 april. Alle leden van de M&A Community kunnen hier aanwezig zijn.
Bent u nog geen lid van de M&A Community? Vraag dan hier uw lidmaatschap aan.
Gerelateerde artikelen