League tables week 45: ING en De Brauw stijgen in rankings

Afgelopen week is er weer een miljardendeal aangekondigd met de nodige consequenties voor de league tables. BofA Merrill Lynch, Stibbe, J.P.Morgan, Willkie Farr en Perella profiteren van de fusie tussen medisch bedrijf Tornier en de Wright Medical Group. ING en De Brauw stijgen in de rankings.
J.P.Morgan, Bank of America Merrill Lynch en Perella Weinberg Partners versterken hun positie in de league table M&A Advisory gesorteerd naar dealwaarde met 1,265 miljard. De fusie tussen Tornier en Wright is gewaardeerd op de waarde van de kleinste fusiepartij, zoals beschreven staat in de criteria van MenA.nl. Het extra miljard helpt de banken niet een plaatsje te veroveren in de league tables. Morgan Stanley, ABN AMRO en Goldman Sachs bijven stevig staan in de top 3. 
ING herovert plaats op Deloitte
De league table gesorteerd op aantal deals is wel gewijzigd. ING heeft de tweede plaats heroverd van Deloitte. Ten opzichte van week 44 heeft de bank de betrokkenheid bij twee eerdere deals bekendgemaakt, waardoor het op gelijke hoogte komt als Deloitte maar dankzij de hogere dealwaarde de tweede plaats krijgt. Ook Deutsche Bank heeft de administratie bijgewerkt en twee deals toegevoegd aan het trackrecord. De bank neemt de tiende plaats over van RothSchild.
Stibbe versterkt eerste plaats
In de league table van advocatenkantoren gesorteerd op dealwaarde heeft nummer 1 Stibbe zijn positie aanzienlijk versterkt. Het staat nu met 28,4 miljard euro boven Allen & Overy (25,7 miljard). De ranking ten opzicht van een week eerder is ongewijzigd.
De Brauw doet twee weken achtereen goede zaken. Waar het vorige week doordrong in de top 3 gesorteerd op dealwaarde staat het kantoor nu ook op de derde plaats gezien het totaal aantal deals. Loyens & Loeff en Stibbe blijven respectievelijk nummers één en twee.
 
De league tables van week 45 zijn gebaseerd op Nederlandse deals met een waarde van meer dan 5 miljoen euro. De deals aangekondigd in de periode 1 jan 2014 – 2 nov 2014 zijn meegeteld.
 
M&A ADVISORY WAARDE DEALS  

M&A ADVISORY AANTAL DEALS 

M&A LEGAL WAARDE DEALS

M&A LEGAL AANTAL DEALS
 

Gerelateerde artikelen