League tables week 42: Rothschild tikt ING uit table, De Brauw in top 3

Het bod van Apax op Exact heeft een grote impact op de league tables van week 42. Rothschild tikt twee partijen uit de league tables. Allen & Overy en Clifford Chance verstevigen hun posities in de top 3. De Brauw is doorgedrongen in de top drie.
 
Rothschild tikt ING en Nielen Schuman uit league tables
De top van de league tables gesorteerd op dealwaarde is gelijk aan die van vorige week: Morgan Stanley, Goldman Sachs en J.P. Morgan. Zakenbank Lazard is opgeschoven van plaats positie zes naar vijf. Rothschild komt nieuw binnen op plaats tien, ten koste van ING die uit de league tables keldert. Lazard en Rothschild waren betrokken bij het bod van Apax op Exact. Daarnaast heeft Rothschild de administratie op orde gesteld en de adviesrol bij de miljardenverkoop van een aandeel in Woodside Petroleum door Shell bekend gemaakt. 
ABN AMRO verstevigt zijn eerste positie in de league tables gesorteerd naar aantal deals. De bank heeft afgelopen week geen nieuwe deals bekend gemaakt. Wel heeft het deals die eerder waren aangekondigd aangemeld voor de M&A Database. BDO heeft ook de administratie bijgewerkt en betrokkenheid bij één extra deal doorgegeven. Hierdoor neemt het de vijfde plaats over van de Rabobank. Morgan Stanley en Nielen Schuman zijn uit de league table naar aantal gevallen. Rothschild heeft de nummer 10 positie overgenomen. 
  
De Brauw in top 3 naar aantal
Het is spannender geworden in de top drie in de league table van advocatenkantoren gesorteerd op dealwaarde. Nummer drie Clifford Chance staat dankzij het bod van Apax op Exact iets dichter op nummer twee Stibbe. Allen & Overy heeft met twee deals haar nummer één positie in de tables versterkt. Het kantoor was eveneens betrokken bij de overname van Exact. 
De Brauw Blackstone Westbroek is met één deal Stibbe voorbij gegaan in de league table gesorteerd naar aantal deals. Het kantoor adviseerde afgelopen week het Rotterdamse bedrijf Caldic bij een Franse overname. De Brauw staat nu met 36 deals op de derde plaats. Koploper Loyens & Loeff heeft zijn positie versterkt met één deal. De deelname van Eneco in Utility Connect. DLA Piper heeft de positie als hekkesluiter overgenomen van Lexence. Het kantoor staat met 18 deals op de tiende plaats. Lexence staat met 20 deals op de negende plaats.
 
Nog enkele tafels beschikbaar M&A Awards 2014
Er zijn nog enkele tafels beschikbaar voor de M&A Awards. First come, first served. Neem contact op met Willem van Oosten, 06 50 25 47 08, Ezri Blaauw, 06 46 384 782 of Alex van Groningen, 06 50 643 283. 
 
M&A ADVISORY WAARDE DEALS

 
M&A ADVISORY AANTAL DEALS

M&A LEGAL WAARDE DEALS
 

M&A LEGAL AANTAL DEALS 
 

Gerelateerde artikelen