League tables week 40: Corio, Ziggo en DE bepalend voor top 3

De nummers één van week 40: Morgan Stanley, ABN AMRO, Allen & Overy en Loyens & Loeff. De drie grootste overnames van 2014 bepalen de league tables gesorteerd naar waarde van week 40. De overname van Corio door Klepierre voor 7,2 miljard euro, de overname van Ziggo door Liberty Global voor 7 miljard euro en de overname van Jacobs door Douwe Egberts voor 3,6 miljard euro.
Morgan Stanley staat op de eerste plaats in de league tables M&A Advisory gesorteerd naar dealwaarde. De zakenbank was betrokken bij de overnames van Ziggo en Jacobs. Nummer twee Goldman Sachs adviseerde bij de overnames van Corio en Jacobs. J.P.Morgan was dealmaker bij Ziggo en Jacobs. De eerste Nederlandse bank is ABN AMRO op de vierde plaats. De bank was onder andere betrokken bij de overname van Ziggo.
ABN AMRO staat op de eerste plaats gezien het totale aantal deals. De bank adviseerde bij 22 deals boven de vijf miljoen euro. ING staat op de tweede plaats met 17 deals, op de voet gevolgd door Deloitte. 
 
Hattrick Allen & Overy  
Advocatenkantoor Allen & Overy staat op de eerste plaats in de league table gesorteerd naar dealwaarde. Het kantoor was bij alle drie de grootste deals van 2014 betrokken. De overnames van Ziggo, Corio en Jacobs. Het kantoor wordt gevolgd door Stibbe op de tweede plaats. Stibbe was onder andere betrokken bij de overnames van Ziggo en Jacobs. Nummer drie Clifford Chance adviseerde bij de overnames van Corio en D.E. 
Advocatenkantoren Loyens & Loeff, Stibbe en Houthoff Buruma staan op plaatsen één, twee en drie in de league tables gesorteerd naar aantal deals. Loyens & Loeff adviseerde bij 49 deals in 2014. 
 
De periode van de league tables week 40 loopt van 1 januari 2014 t/m 29 september 2014. Alleen deals met een Nederlandse koper, target of verkoper en met een dealwaarde hoger dan 5 miljoen euro tellen mee. 
 
 
M&A ADVISORY WAARDE DEALS 
 

 
M&A ADVISORY AANTAL DEALS 
 

 
LEGAL ADVISORY WAARDE DEALS 
 

 
LEGAL ADVISORY AANTAL DEALS 
 

Gerelateerde artikelen