League tables week 27 en H1 2014: Morgan Stanley, ABN AMRO, Stibbe en Loyens & Loeff houden eerste plaats vast

Zakenbank Morgan Stanley was het eerste half jaar van 2014 betrokken bij de grootste deals. ABN AMRO adviseerde bij de meeste deals. Van de advocatenkantoren is Stibbe de nummer één in dealwaarde en Loyens & Loeff gezien het aantal deals. Dat blijkt uit de MenA.nl league tables over het eerste half jaar van 2014.
Nek-aan-nek 
De nummers één van het eerste half jaar van 2014 staan sterk. Al vier weken op rij staan de M&A adviseurs bovenaan de league tables. Ondanks de schijnbare hegemonie zijn de verschillen klein. In de league table gesorteerd naar dealwaarde is het een nek-aan-nek race tussen Morgan Stanley met 14,9 miljard en J.P.Morgan met 13,4 miljard. In aantal deals staat ABN AMRO met twee deals verschil boven nummer twee BDO. Opvallend, want niet eerder stond BDO zo hoog in de rankings van MenA.nl. ING, Deloitte en KPMG volgen met veel grotere deals, maar net een paar minder. 
Bij de advocatenkantoren is de strijd om de eerste plaats in de league table gesorteerd naar dealwaarde minder spannend. Stibbe heeft ruim 6 miljard euro meer op de teller staan dan nummer 2 Allen & Overy. Daar kan zelf de beursgang van NN Group (waar Allen & Overy bij adviseert) geen verschil in maken. Gezien het totaal aantal deals is het bijzonder spannend in de top. Loyens & Loeff heeft met 29 deals één deal meer dan Stibbe.
 
Comeback beurs 
Willem van Oosten, hoofdredacteur van M&A Magazine en MenA.nl, ziet veel activiteit in de fusie- en overnamemarkt: "Er is buitengewoon veel beweging in de markt. Dat zie je ook terug in de league tables van M&A adviseurs. De M&A markt is vol op stoom en de advocaten en bankiers maken overuren. De bereidheid om te verkopen is veel groter geworden nu bedrijven beter gewaardeerd worden. Daar komt bij de beurs een sterke comeback heeft gemaakt. Dit biedt mooie kansen voor private equity exits en voor bedrijven nieuw kapitaal op te halen. Door deze ontwikkelingen kan de groei van bedrijven worden versneld en dienen nieuwe investeringskansen voor private equity en corporates zich aan."  
De MenA.nl league tables zijn gebaseerd op Nederlandse deals in de de M&A Database met een waarde van meer dan vijf miljoen euro. Wekelijks publiceert MenA.nl een update van de league tables. 
 
  
M&A ADVISORY WAARDE DEALS 
 

 
M&A ADVISORY AANTAL DEALS 

 
LEGAL ADVISORY WAARDE DEALS 

 
LEGAL ADVISORY AANTAL DEALS 

Gerelateerde artikelen