League Tables Q3, 2024: Dit zijn de due diligence kampioenen

De M&A-markt is stukken rustiger, maar deze DD-specialisten hebben bepaald niet stilgezeten.

Bekijk hier de advertentie in het Financieele Dagblad

De activiteiten in de M&A-markt in Q3 zijn niet al te florissant:

Dat blijkt uit data afkomstig uit deal-databank Dealmaker.nl.

Desondanks valt er met name in de mid-market nog veel due diligence onderzoek te doen. In de Top 10 deal value zijn weinig verschuivingen. De Big Four nemen de eerste vier plekken en Alvarez & Marsal blijft staan op plek 5.

Age Lindenbergh, Managing Directeur van Alvarez & Marsal Benelux verwacht meer dynamiek. “We zien immers dat door het verstrijken van de tijd steeds meer druk ontstaat bij verkopers om geplande transacties uit te gaan voeren. Dat komt goed uit nu kopers meer vertrouwen krijgen en door de dalende rente meer armslag hebben om M&A deals te doen.”

Zie hieronder de Top 10:

Optimistisch het laatste kwartaal in
Qua dealvolume blijft KPMG op de eerste plek staan. SINCERIUS zat de Big Four al op de hielen en breekt na Q3 de Top 4 binnen. Dit gaat ten koste van EY die naar plek 5 verplaatst. Zou een van deze firma’s er in slagen KPMG in Q4 voorbij te streven?

Roën Blom, M&A Due Diligence Partner bij Deloitte, ziet de komende periode met vertrouwen tegemoet. “Na een relatief rustige overnamemarkt in het eerste half jaar van 2024 zijn we voorzichtig optimistisch voor de activiteit in Q4 2024 met een te verwachtten versnelling van transacties die materialiseren in Q1 & Q2, 2025.”

Dit zijn de League Tables voor Due Diligence Firms gekeken naar dealvolume:

Lees ook: League Tables Q3, 2024: Deze advocaten begeleidden de meeste en grootste deals

Gerelateerde artikelen