League Tables Q3, 2024: De adviseurs met de meeste transacties en hoogste waarde

De M&A-markt heeft het lastig en de druk op verkopende partijen, waaronder private equity, neemt toe.

Bekijk hier de advertentie in het Financieele Dagblad

Het derde kwartaal van 2024 zal niet de boeken ingaan als een spectaculair kwartaal in de Nederlandse M&A-markt. In onderstaande grafieken is te zien dat zowel het dealvolume als de dealwaarde beduidend lager lag dan in voorgaande kwartalen en jaren.

Dat blijkt uit data afkomstig uit deal-databank Dealmaker.nl.

Desondanks blijft de M&A Community positief gestemd. Zo zegt Sander Neeteson, Head of Corporate Finance bij ABN AMRO desgevraagd dat recente mandaten en discussies met klanten het corporate finance team bij ABN het vertrouwen geven dat we in 2025 meer M&A activiteit kunnen verwachten.

ABN AMRO eindigt qua dealwaarde op de derde plek na Citigroup en Rothschild & Co:

Druk op verkopende partijen neemt toe
Qua dealvolume behoudt Marktlink zijn toppositie met 51 afgeronde transacties. De overnamespecialist wordt gevolgd door Rabobank (21 deals) en Oaklins Netherlands (18 deals).

Volgens Frederik van der Schoot, Managing Partner bij Oaklins Netherlands, blijft de markt goed, maar duren processen langer door onzekerheid, een uitdagender financieringsklimaat en na-ijl effecten van de jaren 2020-2023.

“Specifiek voor upper mid-market bedrijven in handen van private equity worden verkoopprocessen uitgesteld”, ziet Van der Schoot. “Daardoor is een stuwmeer van transacties ontstaan. Dit zal leiden tot een sterke toename van 1-op-1 transacties, mede gedreven door een sterke vraag naar liquiditeit vanuit hun investeerders.”

Dit zijn de tien advisory firms die het het beste doen qua dealvolume:

Lees ook: League Tables Q3, 2024: Dit zijn de due diligence kampioenen

Gerelateerde artikelen