League Tables Q3 – 2022: De top 10 Due Diligence Firms

Laatst gewijzigd: 20 juli 2023 13:29
Zijn er wat betreft due diligence adviseurs nog grote verschuiving in de ranglijsten na het derde kwartaal?

Bekijk hier de volledige League Tables van het derde kwartaal van 2022  

Uit het M&A Trendonderzoek 2022 blijkt dat er steeds meer behoefte is aan uitgebreidere due diligence onderzoeken in de huidige onzekere markten. Dit ziet ook Wilfred van der Lee van Grant Thornton: “Wij zien steeds meer behoefte aan een grondig due diligence onderzoek, ook bijvoorbeeld op het gebied van integriteit, cyber security en ESG. Wij signaleren nog steeds een hoog volume aan transacties onder de circa 100 miljoen euro.” 

De ranglijst voor due diligence adviseurs qua dealwaarde wordt aangevoerd door PwC. Dat was in het vorige kwartaal ook al het geval. KPMG volgt net als in H1 op de tweede plek en op positie 3 staat EY, ook net als in het vorige kwartaal. Qua dealvolume voert KPMG de Top 10 aan, gevolgd door Deloitte en PwC die van plek zijn gewisseld.  

Accuracy (op de vijfde plek in de Top 10 voor deal value) beleefde een succesvol kwartaal. “Ondanks de turbulente ontwikkelingen op macro-economisch vlak, onzekerheid op het gebied van financiering en de mogelijke recessie die boven de markt hangt, is er op dit moment nog steeds een goede mate van strategische dialoog tussen overnamepartijen gaande", zegt Joris Timmers van dit kantoor.  

Bekijk hieronder de ranglijsten voor due diligence in Q3, 2022.  


 

Gerelateerde artikelen