De M&A Advisory toppers van Q1, 2022

Laatst gewijzigd: 20 juli 2023 13:22
De top 10 adviserende partijen van het eerste kwartaal van 2022 is bekend.

Bekijk hier een overzicht van de volledige League Tables Q1, 2022

Er werden in het eerste kwartaal van 2022 minder deals gedaan dan vorig jaar. Ter vergelijking: de top 10 M&A-advisors was in 2021 bij 83 deals betrokken, dit jaar was dat 71.  
 
De meeste deals werden begeleid door Marktlink (15). Op de tweede plaats staat Rabobank met elf deals en Crossminds met negen deals. Crossminds is daarmee de belangrijkste stijger van het kwartaal.   
 
Jeroen Valk, EY (vierde positie), blikt terug op een succesvol eerste kwartaal en verwacht dat, ondanks een aantal marktverstoringen, de dealactiviteit hoog zal blijven: “De M&A markt in een aantal sectoren, zoals TMT, blijft sterk presteren. De mid-market wordt wel geraakt door de onzekerheid en verstoring in de supply chain. Desondanks zien wij nog steeds een sterke onderliggende stroom voor 2022 in zowel TMT als daarbuiten.” 
 
Qua deal value staat J.P. Morgan op de eerste plaats gevolgd door Credit Suisse en AXECO. J.P. Morgan adviseerde PAI Partners bij de verkoop van Refresco aan KKR; met zeven miljard euro de grootste deal van het afgelopen kwartaal. Cassander Verwey was teamleader. De koper, KKR, werd geadviseerd door Credit Suisse.
 
AXECO adviseerde bij een andere grote overname van KKR, namelijk bij die van e-bike specialist Accell Group. Ook was de advisory firm betrokken bij de overname van Leaseplan door het Franse ALD, met 4,9 miljard euro de op een na grootste deal van het kwartaal.  
 
Maurits Duynstee van AXECO zegt: “Na een druk 2021 zien we dat de markt zich ietwat voorzichtiger gedraagt. Deals die in het eerste kwartaal zijn aangekondigd hebben hun oorsprong in 2021. 2022 wordt vooralsnog gekenmerkt door toegenomen onzekerheid als gevolg van onder andere de oorlog in de Oekraïne. Onze verwachting is dat partijen wat voorzichtiger zullen acteren, tegelijkertijd verwachten we dat, wanneer onzekerheid verdwijnt, er eenzelfde inhaalslag kan worden verwacht als tijdens de twee corona jaren.” 
 
Hieronder de volledige top 10 voor zowel dealwaarde als dealvolume: 

Gerelateerde artikelen