Clifford Chance en NautaDutilh voeren Legal Advisory top 10-lijsten aan

Laatst gewijzigd: 20 juli 2023 13:22
De League Tables van Q1 2022 laten zien dat de M&A-advocaten het nog altijd zeer druk hebben.

Bekijk hier een overzicht van de volledige League Tables Q1, 2022

Je zou denken dat met alles wat er in Oekraïne en Rusland gebeurt, dat niemand meer deals zou doen. In de League Tables voor Legal Advisory lijkt het allemaal nog aardig door te lopen qua dealvolume, al zullen deze acquisities al lang voor de oorlog geïnitieerd zijn. Het aantal miljardendeals is ook beperkt in het eerste kwartaal.  

De top 3 firms qua dealwaarde bestaat uit Clifford Chance, NautaDutilh en Latham & Watkins. Dat Clifford Chance op de eerste positie staat is niet verwonderlijk. Zij adviseerde onder meer KKR & Co bij de acquisitie van Refresco. Ook adviseerde ze private equity partij DIF Capital Partners bij de overname van Fudura van Enexis Groep samen met PGGM, een deal van 1,3 miljard euro. 

Jan-Hendrik Horsmeier van Clifford Chance zegt: “Q1 van 2022 was een sterk kwartaal voor M&A, waarin private equity wederom een prominente rol speelde. Hoewel de huidige geopolitieke situatie en inflatie de markt beïnvloeden, zien we dat high quality assets nog steeds erg gewild zijn.” 

NautaDutilh deed het met 25 transacties erg goed in Q1. Hoogtepunten waren onder meer de acquisitie van Hunkemöller door Parcom Capital en Opportunity Partners (ze stonden de verkopende partij The Carlyle Group juridisch bij), de Series E investering in Getir (als legal advisor van Silver Lake Partners) én de overname van ABN AMRO Levensverzekeringen door Nationale-Nederlanden Levensverzekering Maatschappij (ze waren juridisch adviseur van ABN AMRO).  

Qua Venture Capital-transacties was het ook een waanzinnig kwartaal volgens Matthijs Ingen-Housz die met zijn firma INGEN HOUSZ op de tweede plaats eindigde qua dealvolume. "We zien onverminderd grote dealactiviteit in venture capital, growth equity en tech M&A, met historisch hoge waarderingen. Sinds februari zien we wel wat grotere onzekerheid in de markt, en enige druk op de betaalde multiples bij growth equity financieringen.” 

Hieronder de volledige top 10 voor zowel dealwaarde als dealvolume: 

Gerelateerde artikelen