Due Dilligence in Q1, 2022: PwC en Deloitte in de lead

Laatst gewijzigd: 20 juli 2023 13:22
Het recordniveau van transacties van 2021 neemt dit jaar enigszins af. Toch is er geen gebrek aan werk voor advieskantoren.

Bekijk hier een overzicht van de volledige League Tables Q1, 2022

“De M&A markt draait nog steeds op volle toeren, waarbij software- en energietransitie bedrijven op dit moment de hoogste multiples genereren", aldus Bruno Jelgerhuis Swildens van EY. Zijn kantoor was met 14 deals en een waarde van ruim 3,6 miljard euro, goed voor een vierde plaats in de Due Dilligence top 10.

Jelgerhuis Swildens: “De situatie met betrekking tot het conflict in de Oekraïne creëert grote onzekerheid en versterkt de bestaande inflatietendens. Dit heeft met name invloed op de voorwaarden en snelheid van de financiering van transacties. De pijplijn van M&A transacties is nog steeds erg groot, maar wordt mede gegeven deze onzekerheid iets dunner.” 
 
“In het eerste kwartaal 2022 blijft het aantal mid-market transacties onverminderd hoog, voornamelijk gedreven door een consolidatieslag in verschillende sectoren zoals de detacheringsbranche, transport & logistiek en verschillende intermediairs", stelt Marcel Vlaar van RSM. 
 
De top 3 Due Dilligence firma's bestaat qua volume uit Deloitte, KPMG en PwC. Qua deal value vormen PwC, KPMG en Accuracy de top 3 spelers.   
  
Hieronder de volledige top 10 voor zowel dealwaarde als dealvolume: 

Gerelateerde artikelen