League Tables (H1 2024 Legal Advisory): Loyens & Loeff en CORP. gaan aan kop

Deze succesvolle legal firms voeren de League Tables in H1 2024 aan.

Bekijk hier de FD-advertentie van de League Tables H1 2024

Het jaar 2024 is tot nu toe erg rustig, zowel qua aantallen deals als qua dealwaarde. Dat blijkt uit een analyse van Dealmaker.nl. Zie hieronder de dealactiviteit in H1 vergeleken met de voorgaande vijf jaar.

Toch zitten de Legal Firms niet stil. Qua dealwaarde staat Loyens & Loeff nog altijd op de eerste plaats. De firma realiseerde twintig transacties voor een totale dealwaarde van bijna 6,4 miljard euro. Behalve de mega-deal Aareon – TPG adviseerden ze ook o.a. Main Capital bij de succesvolle strategische exit van Textkernel.

Op de tweede plek staat CMS. Dit gerenommeerde advocatenkantoor adviseerde bij twaalf deals in H1 voor een dealwaarde van ruim 4,5 miljard euro.

“Wij zien een toename van het aantal grote transacties”, zegt Roman Tarlavski van CMS. “Dat komt door de gestabiliseerde rente en inflatiecijfers en de grote hoeveelheid beschikbare liquide middelen. Vooral kopers uit de VS en Azië zijn actief. Sommige overnametrajecten duren nog steeds lang en kunnen behoorlijk stroperig zijn. Macro-economische omstandigheden zorgen nog steeds voor veel onzekerheid. Desalniettemin blijven de vooruitzichten positief.”

Kijkend naar dealvolume wordt de Top 3 aangevoerd door CORP., deBreij en JB Law.

CORP. komt met 39 deals binnen op de eerste plek qua dealvolume. Het in M&A gespecialiseerde nichekantoor stond veel financiële kopers bij waaronder Vendis Capital, Capital A en Smile Invest.

Ytzen Marseille van JB Law – met 32 deals goed voor de derde plek – ziet de mid-market sinds vorig jaar weer aantrekken. Hij verwacht dat dit ook dit jaar zal doorzetten. “We hebben een goed tweede kwartaal achter de rug en verwachten dat de dealflow in de zomer zal doorzetten. De lagere rente stimuleert dit en we denken dat 2024 daarmee een heel goed jaar kan worden.”


Lees ook:
League Tables (H1 2024) zijn bekend: Dit is de top 10 M&A Advisory Firms

Gerelateerde artikelen