League Tables (H1 2024): De leidende due diligence firma’s

De Big Four zitten elkaar op de hielen...

Bekijk hier de FD-advertentie van de League Tables H1 2024

In een relatief rustige overnamemarkt leiden de Big Four de League Tables voor due diligence.

PwC voert het overzicht aan van de League Tables qua dealwaarde. Ze realiseerden 29 deals met een totale dealwaarde van 4,1 miljard euro.

De grootste stijger qua gerealiseerde dealwaarde in H1 is RSM. Ze deden o.a. due diligence bij deals van Holland Capital en Vendis Capital.

Cora van Dijk, RSM M&A Services: “Vanuit de investeringskant bezien, was er een relatief rustige start van 2024. We zien vanaf mei een duidelijke toename in dealactiviteit, welke naar verwachting het hele jaar zal aanhouden. Aan de verkoperskant staat er veel ‘in de steigers’, hetgeen leidt tot extra marktbeweging en kansen voor investeerders om waarde toe te voegen, vooral in het middensegment. Dus ingrediënten voor een goed dealjaar.”

Op het gebied van dealvolume neemt KPMG de eerste plaats over van Deloitte in Q1. Ze deden het DD-onderzoek bij 36 transacties in H1, waaronder de verkoop van Leonardo Hotels aan Zien Group voor 400 miljoen euro.

Het qua omvang vijfde accountants- en advieskantoor van Nederland – BDO – eindigt in H1 op de zevende positie.

Sander Holster van BDO zegt: “Voor financiële DD’s zien wij de laatste maanden een actieve markt, zowel aan de koop- als verkoopkant. Met name het grote aantal internationale (strategische en PE) kopers valt hierbij op. Bij BDO Deal Advisory – dat inmiddels bijna tachtig FTE telt – is de pijplijn voor de zomer goed gevuld en wij voorzien genoeg dealactiviteit voor de rest van 2024.”

Lees ook: League Tables (H1 2024 Legal Advisory): Loyens & Loeff en CORP. gaan aan kop

Gerelateerde artikelen