League Tables (H1 2024) zijn bekend: Dit is de top 10 M&A Advisory Firms

Laatst gewijzigd: 19 juli 2024 15:09
Marktlink deed de meeste transacties. Drie adviesfirma's delen de eerste plek qua dealwaarde.

Bekijk hier de FD-advertentie van de League Tables H1 2024

In de eerste helft van 2024 vonden er relatief weinig grote deals plaats. Dat heeft zijn weerslag op de top 10 ranking voor corporate finance advieskantoren in de Nederlandse markt.

Goldman Sachs, Morgan Stanley en Arma Partners waren alle drie betrokken bij de grootste transactie van H1: de overname van Aareon, een Nederlands vastgoedsoftwarebedrijf, door de Amerikaanse private equity-firma TPG voor 3,9 miljard euro. Deze deal zorgt ervoor dat ze de eerste plek delen in H1, 2024.

Het drietal wordt gevolgd door ABN AMRO. Het M&A-team van de bank adviseerde bij tien deals voor een totale dealwaarde van ruim 2,1 miljard euro.

Kijkend naar aantallen deals staat Marktlink met een ruime voorsprong op kop. Maar liefst 36 deals wist het mid-market advieskantoor af te sluiten. Ze worden gevolgd door Rabobank, Oaklins Nederland en Hogenhouck m&a.

Victor Rosier van dat laatste kantoor zegt: “Hogenhouck m&a heeft de eerste helft van het jaar sterk afgesloten met veel succesvolle deals. Vooral de ICT-, staffing- en innovatieve sectoren presteerden uitstekend. Deze trend zal naar verwachting doorzetten in de tweede helft van het jaar. De toenemende interesse van investeerders in deze bedrijven stimuleert deze groei verder.”

In de eerste helft van 2024 zakte het dealvolume in. In H1 werden in database Dealmaker.nl 453 deals opgenomen. Ter vergelijking: in de tweede helft van 2023 was dat 570. Dat is een daling van twintig procent. De dealwaarde daalde in deze periode zelfs met 35 procent.

Toch zien dealmakers de tweede helft van het jaar positief in. Zo zegt Marco Gulpers, Head of Corporate Finance M&A NL bij ING: “Ondanks continue politiek gedreven volatiliteit zien we de onderliggende M&A markt geleidelijk aantrekken. Strategen hebben de ‘wait & watch’ benadering verlaten en kiezen nu voor een stap voorwaarts. Ook is de verwachting dat activiteit van financiële sponsors zal opveren, tegen de achtergrond van een oplopende gemiddelde investeringsduur en doordat exit routes verder openen, zeker bij de sterke current trading en aangezien de druk op returns onverminderd hoog is.”

Lees ook: League Tables (H1 2024): De leidende due diligence firma’s

Gerelateerde artikelen