League Tables voor Legal Advisory bekend in H1, 2023

Laatst gewijzigd: 27 juli 2023 15:16
De Brauw Blackstone Westbroek en deBreij nemen de lead in de League Tables voor Legal Advisory.

Op maandag 17 juli zijn de League Tables voor H1, 2017 bekend gemaakt. Welke kantoren en juridische zwaargewichten deden het het beste in termen van dealvolume en dealwaarde?

Op het gebied van dealvolume deden de dames en heren deBreij, JB Law en CORP. goede zaken. Deze kantoren nemen de eerste drie posities in.

Ondanks het succes van zijn kantoor ziet Ytzen Marseille van JB Law dat de mid-market, vooral begin dit jaar, grilliger was dan topjaren 2021 en 2022. “Er lijkt met de drukte voor de zomer echter sprake van een inhaalslag, wellicht doordat kopers en verkopers elkaar vinden in een nieuw prijsevenwicht”, aldus de partner van de M&A-boutique.

Qua dealvalue zijn de eerste drie posities voor De Brauw Blackstone Westbroek, Clifford Chance en Freshfields Bruckhaus Deringer. “Het eerste half jaar kenmerkte zich door uitersten”, zegt Jan-Hendrik Horsmeier van Clifford Chance. “Sommige processen kwamen razendsnel tot stand, terwijl andere hun tijd namen. Wederom was er veel activiteit in private equity, tech en infra. Tegen het einde van H1 trok de markt verder aan, en wij verwachten dat dit doorzet in de tweede helft van het jaar.”

De meeste deals (16) onder de advocaten werden afgelopen periode gedaan door Diederik Baas van CORP. Gevolgd door Wytse Huidekoper van deBreij en Matthijs Ingen-Housz van INGEN HOUSZ (beide 14). De hoogste dealwaarde komt op naam van Jaap Jan Trommel van NautaDutilh, gevolgd door Jeroen Thijssen (Clifford Chance) en Gaby Smeenk (De Brauw Blackstone Westbroek).

“Na een langzame start van het jaar in Q1, was er in Q2 weer volop activiteit”, aldus Gaby Smeenk van De Brauw. “We zien veel (pogingen tot) openbare biedingen en verwachten in de rest van het jaar verdere aankondigingen van bedrijven die de beurs zullen verlaten. Daar staat tegenover dat we ook verwachten dat later in het jaar of in eerste helft van 2024 er weer wat nieuwe beursfondsen bij zullen komen. De aantrekkelijkheid van de Amsterdamse beurs voor ook buitenlandse bedrijven heeft zich de afgelopen jaren bewezen. Wij hopen dat het vestigingsklimaat in Nederland daar niet bij achter blijft.”

Lees ook: Deze firma’s scoren goed in de League Tables H1 voor due diligence

Gerelateerde artikelen