Deze firma’s scoren goed in de League Tables H1 voor due diligence

Laatst gewijzigd: 20 juli 2023 13:45
KPMG neemt de eerste plek over van Deloitte die opschuift naar de tweede positie.

De Nederlandse overnamemarkt laat in de eerste helft van 2023 een scherpe daling zien, vooral in dealwaarde. Dat blijkt uit de League Tables van MenA.nl. 

Na een zeer succesvol tweede kwartaal in 2022 daalde het aantal overnames naar een lager niveau. Deze daling houdt nu al een jaar aan. Het aantal deals daalde, maar vooral de dealwaarde is sterk teruggelopen. Dit komt omdat de deals in het midden-segment nog aardig doorlopen, en vooral het aantal grote transacties sterk terugloopt.   

KPMG neemt de leiding bij due diligence advies 
In de League Tables van H1, 2023, neemt KPMG de eerste plek over van Deloitte die opschuift naar de tweede positie. PwC blijft staan op positie 3. Ook qua dealwaarde pakt KPMG de eerste plek gevolgd door PwC en Deloitte. KPMG was bij 49 deals in de lead van het due diligence-proces de afgelopen twee kwartalen. 

Bij de dealmakers heeft qua volume Sander Holster van BDO het uitstekend gedaan met zeventien transacties in H1. Daarmee komt hij op de eerste plaats. Wouter Moet van KPMG en Joost Siemensma van SINCERIUS zijn te vinden op de tweede en derde plek. Qua dealwaarde is de eerste plek voor Cornelis Smaal van PwC. Op de tweede plek zien we wederom Wouter Moet en een andere KPMG’er, Michiel van der Kleij, maakt de top 3 af. 

“Ondanks de aanhoudende stijgende rente en onzekerheden met betrekking tot inflatie heeft de markt zich goed staande weten te houden", zegt Ewald van Hamersveld, die binnen Transaction Services leidinggeeft aan de private equity praktijk bij KPMG. “Wel ligt het zwaartepunt met name bij de relatief kleinere transacties waarbij wij zien dat sponsors voorbereidingen treffen voor grote transacties in Q4 2023 en 2024.” 

Lees ook: Dit zijn League Tables voor M&A Advisory in H1, 2023
 

Gerelateerde artikelen