League Tables H1: De Top 10 Due Dilligence Firms

Laatst gewijzigd: 20 juli 2023 13:26
Er werd in H1 meer diligence gedaan om duiding te geven aan trends rondom o.a. supply chain disruption.

In de eerste helft van 2022 zagen we veel dealactiviteiten en zelfs een record qua dealwaarde. In dit overzicht kijken we naar welke firma's op het gebied van due dilligence de meeste en grootste deals deden.   

Hieronder de volledige top 10 H1 2022 voor zowel dealwaarde als dealvolume: 

De volledige League Tables voor H1 2022 zijn hier te vinden. 

Het eerste half jaar van 2022 werden er met name in het tweede kwartaal veel deals afgerond. Meer dan genoeg werk voor de due dilligence specialisten dus. 

Op het gebied van deal value deden PwC, KPMG en EY het het beste. “We zagen in H1 een aanhoudend goede markt met veel mooie transacties", aldus Remco van Daal van PwC. “Er werd meer diligence gedaan om goed duiding te geven aan recente trends rondom supply chain disruption, inflatie en korte termijn vooruitzichten. Ook in de komende periode verwachten wij dat partijen grondiger dan ooit hun diligence moeten doen om de juiste parels te identificeren." 

Op het gebied van volume bestaat de top 3 uit KPMG, PwC en Deloitte. “Het blijft aanhoudend druk in de overnamemarkt", constateert Michiel van der Kleij van KPMG. "Ondanks de economische onzekerheid en terughoudendheid bij geldschieters. Met name in de (mid-market) corporate transacties, waar minder afhankelijkheid is van financiering, zien we nog een relatief hoog deal volume. M&A zal een belangrijke rol blijven spelen in bedrijfsstrategieën – en er zijn misschien zelfs betere kansen om goede rendementen te genereren in de huidige omgeving. Juist in deze tijd is er in toenemende mate behoefte aan een robuust due diligence-onderzoek.” 

Het laatste woord is voor Sander Holster, de due dilligence specialist van BDO die de meeste deals deed in H1: “De eerste helft van 2022 was opnieuw sterk en van een afzwakking van de M&A activiteit in de mid-market lijkt geen sprake. De signalen zijn onverminderd positief met veel mandaten (voor een belangrijk deel ondersteund door een VDD) die naar de markt gaan komen. Vol vertrouwen kijken wij naar de tweede helft van het jaar!”  

Lees ook: League Tables H1: De Top 10 Legal Firms 
 

Gerelateerde artikelen