League Tables H1: De Top 10 Advisory Firms

Laatst gewijzigd: 20 juli 2023 13:26
De overnamemarkt toont zich in H1 2022 bijzonder resistent tegen een reeks ontwrichtingen, zoals inflatie, renteverhogingen en geopolitieke onrust en laat qua dealwaarde zelfs een ongekend hoog niveau zien. Toch zien dealmakers wel verschillende effecten van de vele issues die er spelen die zich in het najaar waarschijnlijk nadrukkelijker zullen manifesteren.

Hieronder de volledige top 10 voor Financial Advisory voor zowel dealwaarde als dealvolume: 

De volledige League Tables voor H1 2022 zijn hier te vinden. 

De lijst wordt qua dealvalue aangevoerd door JPMorgan Chase. Logisch, want de zakenbank vertegenwoordigde DSM bij de divestment van Engeneering Materials én bij de fusie met Firmenich, de grootste deal van het afgelopen half jaar. Ook adviseerde JPMorgan PAI Partners bij de verkoop van een groot aandeel in Refresco aan KKR, een deal van zeven miljard euro.  

Cassander Verwey, Senior Country Officer the Netherlands bij JPMorgan Chase over de markt: “De M&A markt blijft robuust, zeker waar het strategische transacties betreft. Transacties met een substantiële financieringsbehoefte zijn lastiger in deze markt, zeker in de non-IG space, en dat zien we op korte termijn niet veranderen." 

De top 3 qua volume wordt gedomineerd door Marktlink, Rabobank en Deloitte. “Ondanks de hoge volatiliteit in de markt zijn er in Q2 nog de nodige deals gesloten", blikt Oscar Nettl van Rabobank terug. "Ook zijn we druk bezig met de voorbereiding voor transacties voor na de zomer. Er is dus de nodige dealflow te verwachten in H2 2022, maar wel minder dan in 2021. De hoge inflatie en de oplopende rente maakt de financiering van transacties moeilijker en duurder.” 

Ook Corporate Finance International beleefde een succesvol eerste half jaar en eindigde op de achtste positie in de lijst. Roel ter Steeg van CFI zegt: "Wij hebben in H1 nog geen effect gezien van een teruglopende markt in de Benelux, integendeel. In Staffing, IT alsmede Industrial Services vraagt men onverminderd naar sterke proposities. De economische onrust heeft nog geen bepalende invloed op de middenmarkt, al blijven wij in H2 natuurlijk waakzaam voor opstekende tegenwind.” 

Lees ook: League Tables H1: De Top 10 Due Dilligence Firms
 

Gerelateerde artikelen