Lazard slaat grote slag met Rabobankdeal

Laatst gewijzigd: 25 september 2023 10:11
Deal van twee miljard tot nu toe grootste transactie van Q1.

“Een mooie transactie voor een belangrijke klant” – zo kijkt Bas van der Vlist van Lazard terug op de verkoop van Rabobank North America aan de Mechanics Bank. Volgens Van der Vlist was de verkoop van de voornamelijk in Californië actieve MKB-lender een logische stap voor de corporatie: “We waren al langere tijd bezig met de Amerikaanse activiteiten van de Rabobank. Rabobank N.A. was non-core in de strategie, die zich voornamelijk richt op Nederland en op Food & Agri in de rest van de wereld.” Met de deal, ter waarde van $ 2.1 miljard euro, verstevigt Lazard zijn reputatie in de wereld van de financiële instellingen.

Namens Lazard Nederland waren Bas van der Vlist en Gerald Nijdam bij de verkoop betrokken en Lazard leverde uiteraard ook een Amerikaans team.

De deal van 2 miljard is een uitschieter in een verder tamelijk vlak eerste kwartaal en katapulteert Lazard naar de top van de league tables.

Overige adviseurs: Sullivan & Cromwell LLP stonden de Rabobank bij als legal advisor, Wachtell, Lipton, Rosen & Katz tekenden voor het juridisch advies aan de Mechanics Bank. Credit Suisse Securities (USA) LLC diende als financial advisor.

Uiteraard zocht Rabobank intern ook expertise aan voor de begeleiding van deze deal; Robert-Jan Vijverberg en William Jones waren betrokken namens de afdeling M&A.

Gerelateerde artikelen