Lazard, Linklaters, Centerview, Morgan, UBS en Deutsche adviseren bij afgeketste overname Unilever

De overname van Unilever door Kraft Heinz is van de baan. Dat is slecht nieuws voor de adviseurs bij de deal. Kraft Heinz aandeelhouders Warren Buffet en Jorge Paulo Lemann van 3G Capital hebben de overnamepoging gestaakt om schade als gevolg van een publieke overnamestrijd te voorkomen. Dat schrijft de Financial Times.

De vrijdag uitgelekte overname van Unilever zou met 130 miljard euro de grootste deal ooit zijn en de betroken adviseurs met stip op nummer één in de league tables zetten. Unilever kreeg advies van zakenbanken Centerview Partners, Morgan Stanley, UBS en Deutsche Bank en advocatenkantoor Linklaters. Kraft Heinz kreeg advies van Lazard en advocatenkantoor Paul Weiss.

Het investeringsbedrijf Berkshire Hathaway van Buffet en 3G Capital van Lemann controleren iets minder dan vijftig procent van de aandelen in Kraft Heinz. Zij dragen zorg voor een groot deel van de financiering van de overname van Unilever van 130 miljoen euro. De heren hadden de intentie om op vriendschappelijke voet de overname te doen. Omdat de benadering is een relatief vroeg stadium is uitgelekt en Unilever direct afwijzend reageerde achtten de investeerders het niet wijs om door te zetten. 

Voor Lazard en Paul Weiss is de hoop op een grote deal nog niet verkeken. Nu bekend is dat Kraft Heinz bereid is veel geld uit te geven voor een overname vraagt de Financial Times zich af wie de volgende overnamekandidaat is. Snackfabrikant Mondelez International en ontbijtgraanproducent General Mills worden genoemd. 

Gerelateerde artikelen