Lazard en Rabobank aan kop in league tables H1 2018

Laatst gewijzigd: 20 juli 2023 11:03
Lazard heeft de grootste dealwaarde en de Rabobank adviseerde bij de meeste deals. Dat blijkt uit de league tables over het eerste halfjaar van 2018 van MenA.nl.

Ondanks een sterke daling in het aantal miljardendeals heeft Lazard bij deals met een waarde van 11,05 miljard euro geadviseerd. De zakenbank staat daarmee op de eerste plaats van de league table M&A Advisory gesorteerd op dealwaarde, met een klein verschil op nummer twee J.P. Morgan. Beide banken adviseerden bij de grootste deal van het eerste halfjaar: de verkoop van AkzoNobel Specialty Chemicals voor 10,1 miljard euro. Lazard was daarnaast ook betrokken bij vier andere deals, waaronder de verkoop van de Luxemburgse activiteiten van ABN AMRO. J.P. Morgan adviseerde dit halfjaar ook bij de verkoop van TenCate Composites aan het Japanse bedrijf Toray.

 

Rabobank was over het eerste halfjaar van 2018 betrokken bij 15 deals. Daarmee staat het kantoor op de eerste plaats van de league tables gesorteerd op aantal deals. Oaklins Netherlands en ING volgen op plaatsen 2 en 3. Rabobank (inclusief dochterbedrijf Rembrandt Fusies & Overnames) was dit jaar onder andere betrokken bij de verkoop van kinderwagenfabrikant Bugaboo aan Bain Capital en de investering van Waterland in Heliox. KPMG schittert door afwezigheid in de league table. Het kantoor stond over heel 2017 op de tweede plaats, maar valt dit halfjaar met vier deals buiten de top 10.

Paul Schram van de Rabobank ziet dat er genoeg financiële prikkels zijn om de M&A-markt draaiende te houden. "Zowel in Nederland als daarbuiten hebben we het druk. Er is veel beschikbaarheid van kapitaal. Private equity zoekt mogelijkheden om kapitaal aan het werk te krijgen. Daarnaast zijn banken bereid te financieren. Het momentum in M&A houdt aan zolang kosten van kapitaal laag zijn en de waardering van bedrijven hoog."

 

Lees ook:
Twee maal goud voor Loyens & Loeff in league tables H1 2018
Nederlandse dealmaker staat droog in wereldwijde overname-explosie H1 2018

 

Gerelateerde artikelen