Lavide ontslaat directeuren bij overgenomen Gastvrij

De voormalige lege beurshuls Lavide neemt maatregelen bij het overgenomen kinderdagverblijf.

Lavide heeft de twee directieleden van Gastvrij Nederland per direct geschorst en een procedure in gang gezet om hen te ontslaan. Het bedrijf doet dat naar eigen zeggen wegens "onregelmatigheden" die aan het licht zijn gekomen bij het kinderopvangbedrijf.

Lavide, tot voor kort een lege beurshuls, nam onlangs Gastvrij Nederland over. Vorige week werd al bekendgemaakt dat Annette Franken tijdelijk tot extra bestuurder is benoemd. Zij is de partner van topman Vincent Poorter van Lavide.

Onder leiding van Franken als enige overgebleven bestuurder zal de komende tijd geprobeerd worden "de geconstateerde onregelmatigheden op zo kort mogelijke termijn te herstellen''. Wat er precies aan de hand is, werd niet vermeld. Lavide was niet bereikbaar voor een toelichting.

Lavide zou eerder in zee gaan met CS Factoring, het nieuwe bedrijf van oud-bankier Dirk Scheringa. Ook daar wilde Poorter de macht naar zich toetrekken en zijn vriendin een sleutelpositie bezorgen. Dat was voor Scheringa aanleiding de deal af te blazen.

(ANP)

Gerelateerde artikelen