Nog twee dagen stemmen voor M&A Awards

De stemming voor de genomineerden van de M&A Awards sluit over vier dagen. Heeft u de survey ontvangen en nog niet ingevuld? Doe dat snel, want 1 november sluit de survey. Pitches voor Best Young Talent en Best Small Cap Deal die na 1 november worden ingezonden worden niet meegenomen voor de M&A Awards. Lees ook onderstaande 5 tips om te scoren voor de M&A Awards.
Hoewel het on-Nederlands is om het hoofd boven het maaiveld uit te steken, bewijzen de M&A Awards elk jaar weer dat succes best gevierd mag worden. Op 11 december vindt wederom het jaarlijkse hoogtepunt voor alle dealmakers in Nederland plaats. Hoewel het voor de meesten vooral een gezellige avond is waar ze iedereen uit de wereld (900 experts!) kunnen spreken, geeft een nominatie elke dealmaker toch wat extra cachet. Hoe kan het dat Jan Louis Burggraaf van Allen & Overy keer op keer als beste advocaat werd verkozen, maar vorig jaar de winst aan Arne Grimme (De Brauw) moest toekennen? Waarom valt de ene deal wel, en de andere deal niet in de smaak? Wie behoren er eigenlijk tot dat ‘vriendenclubje’  die elk jaar de uitslag bepalen?
Om tot een lijst met genomineerden te komen, wordt elk jaar een grote groep professionals benaderd. De gunfactor speelt daarbij zeker een rol. Toch kan eenieder invloed uitoefenen op de uitslag! 5 tips om te scoren bij de M&A Awards.    
1. Weet wie je vrienden zijn
De nominaties worden elk jaar bepaald door de M&A professionals zelf:  bedrijven, adviseurs en investeerders. Deze lijst is openbaar, staat open voor nieuwe entries en wordt vermeld in het reglement. Een M&A Award is geen Televisier-Ring, maar gelobbyd wordt er wel degelijk! Schroom daarom niet het met je adviseurs, collega’s of cliënten over je prestaties te hebben – een enkele stem kan het verschil maken. 
 
2. Stem! Maar niet op jezelf
Het klinkt zo eenvoudig: breng vooral je stem uit! Toch is er elk jaar weer een groep professionals die, ongetwijfeld vanwege de onophoudelijke drukte, vergeet een stem uit te brengen. Elke verloren stem betekent winst voor de ander. Een eveneens terugkerend fenomeen is de mensen die op zichzelf stemmen; hier en daar aangevuld met hele boekwerken die dat moeten rechtvaardigen. Helaas; stemmen op de eigen persoon zijn onrechtvaardig, hoe goed deze dealmaker ook mag zijn. Bedenk: ook Warren Buffet had zijn idool (Ben Graham).
3. Laat zien wat je gedaan hebt
Je bent zo succesvol als je laatste deal, is het credo bij M&A-professionals. In de aanloop naar de M&A Awards gaat dat niet helemaal op; de beste advocaat en M&A adviseur worden voor 50% bepaald door hun score in de M&A-leaguetables. Die lijstjes worden sowieso geraadpleegd door een grote groep professionals, die uiteindelijk de uitslag gezamenlijk bepalen. Na het closing-dinner rest daarom nog één taak; dealgegevens aan M&A laten weten en zo jezelf goed in de markt blijven zetten.
4. Maak deel uit van de M&A Community
De tijd dat er enkel in de luwte van het eigen kantoor of bedrijf gewerkt werd is lang achter ons. Dealmakers laten zich zien; alleen op die manier weet men wat er speelt en waar de business vandaan gaat komen. Tijdens de M&A Fora loopt jong en oud door elkaar en worden de netwerken gebouwd en onderhouden.  Door aan die zichtbaarheid te werken vergroten professionals eveneens de kans om genomineerd te worden; ze krijgen een gezicht. De eerstvolgende kans is op 8 oktober; bij het M&A Forum over IPO’s ten kantore van Stibbe te Amsterdam
5. Scoor op de M&A Awards zelf
Een deal komt altijd tot stand met een team; elke succesvol afgeronde transactie straalt dan ook af op iedereen die er aan meegewerkt heeft. Tijdens de M&A Awards wordt dat succes uitgebreid gevierd met de gehele dealteams; CFO’s, CEO’s, M&A Directors en bedrijfsjuristen tezamen met hun leger aan adviseurs.  Belangrijker dan een nominatie, of een award, is dan ook de afsluiting van het dealjaar 2014 met alle relevante spelers uit het veld – dit jaar ruim 900 (!). De laatste tip luidt dan ook: een tafel reserveren kan hier
Gerelateerde artikelen