Laatste ronde voor Bols

Laatst gewijzigd: 19 augustus 2024 11:30
Het bijna 450 jaar oude drankenconcern Lucas Bols verdwijnt op 2 september van de Amsterdamse beurs. Dat heeft het bedrijf, dat onlangs werd overgenomen door jeneverstoker Nolet uit Schiedam, bekendgemaakt.

De Amsterdamse distilleerderij Lucas Bols is een van de oudste bedrijven ter wereld. Het jeneverbedrijf, bekend van dranken als Passoã, Bokma en Pisang Ambon, ging op 4 februari 2015 naar de beurs. Beleggers betaalden toen een symbolische prijs. De introductiekoers was 15,75 euro, verwijzend naar het jaar waarin de familie Bols haar eerste distilleerderij, toen nog ‘stokerij ’t Lootsje’ geheten, opende aan de huidige Rozengracht.

Bols werd eerder dit jaar overgenomen door de al bijna even oude jeneverstoker Nolet uit Schiedam. Nolet had al een belang van 30 procent in Bols, maar breidde dat in februari uit tot meer dan 70 procent.

De geschiedenis van familiebedrijf Nolet gaat terug tot 1691. De distilleerder is bekend geworden met merken als Ketel 1 en Proosje van Schiedam en maakt ook gin onder de naam Nolet. De naam Lucas Bols blijft onder de nieuwe eigenaar behouden.

Gerelateerde artikelen