Laadpaalbedrijf Chargepoint slaat toe met tweede Nederlandse overname

Het Amerikaanse laadpaalbedrijf Chargepoint doet binnen korte tijd een tweede overname in Nederland. Na de acquisitie van softwarebedrijf Has-to-be neemt de Amerikaanse marktleider het IT-bedrijf ViriCiti uit Amsterdam over. ViriCiti maakt laadsoftware voor openbaarvervoerbedrijven en ondernemingen met een eigen wagenpark.

Het totale overnamebedrag is bij het sluiten van de deal vastgesteld op €75 miljoen euro, onder voorbehoud van aanpassingen.

Het team, de klantaccounts en de technologie van ViriCiti worden onderdeel van de activiteiten van ChargePoint. Samen met de op handen zijnde overname van de toonaangevende Europese leverancier van e-mobiliteitstechnologie has-to-be, bevestigt deze transactie de groeiplannen van het bedrijf in Noord-Amerika en Europa.

ViriCiti is opgericht in 2012 en heeft op dit moment meer dan 50 medewerkers in Nederland en de VS, die ongeveer 150 wagenparkbeheerders ondersteunen met 2500 genetwerkte poorten en 3500 verbonden voertuigen in beheer. Klanten van ViriCiti zijn onder andere Arriva, Berliner Verkehrsbetriebe, Chicago Transit Authority, Gillig, Keolis, King County Metro, Metropolitan Transit Authority (New York), PicNic, San Francisco Municipal Transportation Authority en Toronto Transit Commission.

Goldman Sachs & Co. LLC trad op als financieel adviseur voor ChargePoint. IMPROVED Corporate Finance B.V. trad op als M&A-adviseur voor ViriCiti en haar aandeelhouders.

Lees hier meer over deze deal en de betrokkenen. 

Gerelateerde artikelen