Kuoni verkoopt reisactiviteiten in Europa

Het Zwitserse reisconcern Kuoni verkoopt al zijn reisactiviteiten in Europa aan de Duitse REWE-groep. Dat maakte Kuoni maandag bekend zonder financiƫle details te vermelden. De 2350 medewerkers en alle vestigingen blijven behouden. Eerder dit jaar verdween Kuoni al van de Nederlandse markt en ging verder als Tenzing Travel.
DER Touristik, de toeristische tak van de REWE-groep, krijgt de reisactiviteiten van Kuoni in Zwitserland, Groot-Brittannië, Scandinavië en de Benelux in handen. Ook de Scandinavische luchtvaartmaatschappij Novair, het resort Las Playitas op Fuerteventura en de onlineactiviteiten zijn bij de transactie inbegrepen. Het merk Kuoni blijft behouden.
De transactie moet, zo meldt Kuoni, nog goedkeuring krijgen van de Zwitserse en Europese mededingingsautoriteiten. De af te stoten Europese touroperatorsactiviteiten zijn goed voor een omzet van zo’n 2 miljard euro.
Eerder dit jaar verdween Kuoni al van de Nederlandse markt en ging verder als Tenzing Travel. Hans de Wilde, toenmalig directeur van Kuoni Nederland nam de Nederlandse tak van Kuoni in 2012 over. Kuoni Nederland was te klein voor het moederbedrijf in Zwitserland.
Kuoni nam in 1996 verre reizenspecialist Nederland Special Traffic over van Wagon-Lits. Vanaf 2005 veranderde Kuoni dit in de eigen merknaam.
 
Dealmakers kennen DER Touristik mogelijk van de overname van 50% van de aandelen in het Nederlandse Prijsvrij.nl van Hamos Holding, een transactie die tussen de 5 en 50 miljoen groot was. Prijsvrij is een reiswebsite. 
 
(ANP) 
 
Gerelateerde artikelen