Kunstbloemenexpert Silk-ka trekt Zweedse investeerder aan

Röko heeft een aandeel verworven in kunstbloemenexpert Silk-ka. 

Marktlink begeleidde de overname.

Silk-ka is een internationale marktleider op het gebied van hoogwaardige kunstbloemen en -planten. Het bedrijf met ruim 30 werknemers in dienst, is opgericht in 1988 door de gebroeders Patrick en Robert Oude Groeniger, maar is sinds 2008 in handen van Patrick. De kunstbloemen, planten en bomen van Silk-ka worden in meer dan 70 landen wereldwijd verkocht. Het bedrijf heeft agentschappen in onder andere Frankrijk, Spanje, Oostenrijk en Zweden met showrooms in Duitsland, Zwitserland, Engeland en Italië. Silk-ka zet de producten af in zowel het retailsegment, als de projecten- en evenementenbranche, bijvoorbeeld voor visual merchandising, trouwerijen en productlanceringen. 

Röko is een in Zweden gevestigde lange-termijn-eigenaar die zijn eigen kapitaal investeert in winstgevende bedrijven in nichemarkten. Röko investeert in bedrijven met continue groei en solide marges en richt zich op samenwerking met oprichters en ondernemers. Silk-ka is Röko's 21e overname, en de tweede in Nederland na de overname van Smit Visual.

Oprichter en aandeelhouder Patrick Oude Groeniger van het in Hengelo gevestigde bedrijf, zal als minderheidsaandeelhouder betrokken blijven bij de creatieve aspecten van het bedrijf en zitting nemen in de Raad van Bestuur. Anneke Snijders, bij Silk-ka sinds 2010, blijft als Managing Director bij het bedrijf betrokken.

Gerelateerde artikelen