Kuijpers meldt zich voor onderdelen Imtech

Technisch dienstverlener Kuijpers is geĆÆnteresseerd in de overname van specifieke onderdelen van Imtech.
Dat maakte het familiebedrijf uit Helmond donderdag bekend.
Kuijpers heeft interesse in activiteiten op het gebied van gebouwen en industrie in Nederland. Daarbij gaat het onder meer om onderdelen die specialistische dienstverlening bieden op het gebied van bijvoorbeeld sprinklerinstallaties, elektronische beveiliging en gebouw- en procesautomatisering.
Kuijpers heeft ruim achthonderd medewerkers. Die zorgen voor een jaaromzet van circa 160 miljoen euro.
Imtech (22.000 werknemers) vroeg dinsdag uitstel van betaling aan, nadat het geen overeenstemming had weten te bereiken over een noodzakelijke nieuwe lening. Het geplaagde Nederlandse bedrijf kwam de afgelopen jaren in grote problemen door omvangrijke fraude bij zijn onderdelen in Polen en Duitsland en wist de verliezen die daardoor ontstonden uiteindelijk niet te boven te komen.
Eerder deze week maakten Pon Holdings en investeringsmaatschappij Parcom al hun gezamenlijke interesse bekend in onderdeel Imtech Marine. De bewindvoerders van Imtech zeiden dinsdag te hopen dat er zo snel mogelijk een goed bod wordt gedaan op het bedrijf. Daarmee moet de werkgelegenheid zoveel mogelijk in stand worden gehouden.
(ANP)
Gerelateerde artikelen