KSL koopt meerderheidsbelang in Eden Hotels

De familie Dijkstra heeft een meerderheidsbelang in de Nederlandse hotelgroep Eden Hotels verkocht aan een dochtervennootschap van KSL Capital Partners (KSL), een groep investeerders in de toerisme en vrijetijdsindustrie.

De familie Dijkstra behoudt een aanzienlijk minderheidsbelang in de groep en de CEO van Eden, Leon Dijkstra, blijft in zijn rol bij Eden Hotels. De gezamenlijke ambitie is om Eden Hotels uit te breiden naar Europa. De voorwaarden van de investering zijn niet bekendgemaakt.
 
Eden Hotels bezit en exploiteert 14 hotels met bijna 2.000 kamers, voornamelijk in Amsterdam en andere grote Nederlandse steden. Het bedrijf is in bijna 75 jaar opgebouwd door de familie Dijkstra en omvat onder meer het 400 kamers tellende Eden Hotel Amsterdam en het Hard Rock Hotel Amsterdam American. Tegenwoordig heeft het bedrijf meer dan 500 mensen in dienst in zijn hotels en centrale kantoren.

KSL is een private equity-onderneming die in de hotelsector investeert. De investering van KSL zal Eden Hotels toegang verschaffen tot de internationale kennis en ervaring van KSL in de hotelsector en tot financiële middelen om zowel in de bestaande portefeuille te investeren, als ook om het Eden Hotels platform uit te bouwen tot een Europese speler door acquisities van hotels in stadscentra in Nederlandse en Europese bestemmingen.

De familie Dijkstra werd bij de verkoop bijgestaan door CMS (Legal Advisory). Het team van CMS werd geleid door Roman Tarlavski

M&A Advisory werd verzorgd door Ajes Advisory en Baker Tilly Berk Corporate Finance. Voor Tax Advisory tekende BDO

KSL Capital Partners werd bijgestaan door onder meer Deloitte en De Brauw Blackstone Westbroek.

U kunt meer informatie over deze deal vinden in onze M&A Deal Database.
 

Gerelateerde artikelen