Kristiaan Nieuwenburg wordt Benelux-partner bij EQT

Kristiaan Nieuwenburg, voorheen CFO bij de holdstermaatschappij van Wehkamp en in 2010 genomineerd als Best Private Equity Manager van IK Investments, wordt partner en Head of Benelux bij private equity investeerder EQT.
EQT is een groep van private equity fondsen in Noord en Oost-Europa, Azië en de Verenigde Staten, dat in zijn bestaan circa 20 miljard euro heeft opgehaald en meer dan 11 miljard heeft geinvesteerd in 110 bedrijven, waarvan er inmiddels 60 via een exit verkocht zijn. 

De overstap van Nieuwenburg naar EQT laat volgens het private equity fonds zien dat EQT zich meer op de Benelux markt wil richten. Nieuwenburg zal werken vanaf het Amsterdamse kantoor van EQT. De laatste deal van EQT in ons land betreft de overname van Argos Terminals in juni 2011; eerdere deals in de regio betroffen de overname van Koole Tanktransport en de aankoop van Springer Science+Business Media.  

In een reactie aan MenA.nl laat Nieuwenburg weten dat hij streeft naar een leidende positie in de Benelux. "EQT heeft recentelijk een nieuw 4.75 miljard euro fonds opgehaald voor equity investeringen en 2 miljard voor Infratstructure. Het plan is dat EQT, als een van de grootste continentaal Europese private equity bedrijven, een leidende positie opbouwt in de Benelux, zoals eerder is gebeurd in Scandinavie en Duitsland." 

Nieuwenburg is op het moment hard bezig EQT te leren kennen en denkt aan overnames, maar acquireren is geen doel op zich. Nieuwenburg: "Op dit moment ben ik EQT goed aan het leren kennen en spendeer ik veel tijd met mijn partners, onder andere in Stockholm. Daarna zal ik mijn blik op de NL en Belgische markt gaan richten en beginnen en team op te bouwen. We zullen ons orienteren op de markt, maar het is geen doel om halsoverkop een deal te doen. Desalniettemin kunnen we snel reageren als er iets langskomt dat goed bij EQT past. Er zijn al eerder investeringen gedaan in Nederland. EQT richt zich op middelgrote tot grote investeringen met goede groeiperspectieven en legt meer nadruk op industriele ontwikkeling dan financial engineering. De M&A markt lijkt inmiddels wat aan te trekken maar blijft sterk beinvloed worden door een minder aantrekkelijke situatie in de economie en financiele markten."
 

Christian Sinding, partner en Equity Business Line Head bij EQT Partners, laat weten dat hij verheugd is met de aanstelling van Nieuwenburg doordat deze zowel waardevolle lokale expertise als veel ervaring binnen private equity meebrengt. "De Benelux is voor ons een zeer aantrekkelijke regio, even groot als de Scandinavische private equity markt met veel landelijke en internationale bedrijven." 

Gerelateerde artikelen