KPN verkoopt Duitse dochter E-Plus aan Telefonica

KPN verkoopt zijn Duitse dochter E-Plus aan de Spaanse branchegenoot Telefónica. Dat maakte het telecomconcern dinsdag bekend. Beide bedrijven waren volgens ingewijden vorig jaar al dichtbij een overname van E-Plus, maar konden toen geen overeenstemming bereiken.

Kijk hier voor alle adviseurs bij de deal. 

KPN ontvangt voor de verkoop van E-Plus 5 miljard euro in contanten en een belang van 17,6 procent in Telefónica Deutschland. De totale overnamesom komt daarmee op 8,1 miljard euro.

KPN gebruikt de opbrengsten om zijn financiële mogelijkheden te vergroten. Het bedrijf is daarbij in ieder geval weer van plan om zijn uitkering van dividend te hervatten. Die uitkering werd vorig jaar geschrapt vanwege de tegenvallende resultaten van het telecombedrijf. Eerder dit jaar zag KPN zich in dat verband ook gedwongen 4 miljard euro op te halen met een claimemissie.

De transactie moet nog worden goedgekeurd door toezichthouders en door de aandeelhouders van KPN. De grootste daarvan is América Móvil, het bedrijf van de Mexicaanse miljardair Carlos Slim, dat een belang heeft van circa 27,5 procent. KPN wil in de komende weken een buitengewone aandeelhoudersvergadering houden.

Gerelateerde artikelen