KPMG wil fusie tussen Engelse en Zwitserse tak

De fusie moet het krimpende bedrijf weer groei en winst opleveren.

KPMG wil de Britse en Zwitserse activiteiten samenvoegen in een samenwerkingsverband. Het kantoor hoopt op die manier groei en winst te stimuleren.

Dit meldt de Financial Times. Eind vorige week zouden de KPMG-partners zijn ingelicht over de plannen. In Engeland geldt KPMG als het onderdeurtje van de Big Four. De laatste tijd wordt het kantoor in Engeland ook gehinderd door krimp van het aantal partners, medewerkers en klanten. Partnerlonen zijn er ook kleiner dan die van de andere grote kantoren. Al jaren wordt het bedrijf bovendien bedolven onder boetes van de toezichthouder.

Topman Jonathan Holt bevestigt in de FT de plannen. “We zijn gesprekken begonnen met ons Zwitserse bedrijf om te onderzoeken of een nauwere samenwerking grotere voordelen zou opleveren voor onze klanten, mensen en partners.”

“Het samenbrengen van onze twee bedrijven moet ons meer collectieve kracht geven om te investeren, nieuwe diensten voor onze klanten op te bouwen en onze medewerkers meer internationale carrièremogelijkheden te bieden. Samen zouden we sneller groeien, winstgevender zijn en dat op een duurzame manier doen.”

De partners van de twee landenfirma’s moeten instemmen met de fusie. Volgend jaar zal er een stemming plaatsvinden.

Gerelateerde artikelen