KPMG UK zet het mes in het dealadviesteam

Bij KPMG, EY en Deloitte regent het ontslagen in de UK en de VS.

KPMG gaat 110 banen schrappen in zijn tak voor dealadvies in Groot-Brittannië. Het gaat om ongeveer zeven procent van het 1700 mensen sterke dealadviesteam van KPMG in het Verenigd Koninkrijk. Daarnaast worden de lonen van de medewerkers bevroren.

Dinsdagochtend zou het personeel het slechte nieuws te horen hebben gekregen in een haastig opgezette telefonische bijeenkomst, aldus de Financial Times.

De ontslaggolf heeft te maken met de teruglopende vraag. Bij KPMG staan al langer banen op de tocht. Bij de consultantstak sneuvelde eerder dit najaar al 125 banen. De neergang van de economie is de reden voor de sanering. Ook kostenstijgingen zouden bijdragen aan het banenverlies. Daar komt bovenop dat KPMG een boete heeft gehad van de toezichthouder door falen van de accountants bij het failliete beursbedrijf Carillon.

Dat KPMG de broekriem aan moet halen is wat langer bekend. Eerder waren de medewerkers gewaarschuwd dat de bonussen lager zouden uitvallen dit jaar.

Maatregelen om ontslagen te omzeilen hebben onvoldoende gewerkt, aldus de Engelse zakenkrant. KPMG zou gepoogd hebben om medewerkers te herplaatsen op andere functies in de organisatie.

KPMG is niet de eerste Big Four waar het mes erin gaat. Deloitte schrapt 800 banen in Groot-Brittannië, terwijl EY 150 banen schrapt in zijn adviesbureau voor financiële dienstverlening. De Big Four in de VS hebben al grotere ontslagrondes in gang gezet.

Gerelateerde artikelen