KPMG UK verkoopt adviespoot aan private equity

KPMG casht bijna half miljard door beroepsregels accountancy

Als KPMG van de Engelse big four heeft KPMG nu haar organisatie-adviespoot afgestoten. Dit bedrijfsonderdeel is voor 400 miljoen pond verkocht aan private equity HIG Capital. Het wordt in een klap het grootste organisatieadviesbureau van Engeland.

De nieuwe eigenaar doopt het bedrijf om tot Interpath Advisory. De 22 partners en 528 medewerkers gaan over naar de nieuwe entiteit, dat wordt geleid door de KPMG-partners Blair Nimmo, Will Wright en Mark Raddan, die de verkoop hebben geleid.

De deal volgt nadat Deloitte vorige maand heeft ingestemd om de adviespraktijk te verkopen aan Teneo, dat wordt gesteund door private equity CVC Capital Partners.

De exodus van adviespraktijken bij de big four vindt plaats onder invloed van de regelgeving in ons buurland voor accountantskantoren. Die verbiedt het aanbieden van de combinatie van accountancy en organisatieadvies. 

In 2019 heeft de Engelse accountancywaakhond FRC (Financial Reporting Councilde regels aangescherpt over dienstverlening van accountantskantoren aan beursgenoteerde ondernemingen en financiële instellingen

Gerelateerde artikelen