KPMG en Houthoff Buruma adviseren bij verkoop Workx aan Loxam

KPMG Corporate Finance en advocatenkantoor Houthoff Buruma adviseren private equity bedrijf H2 Equity Partners bij de verkoop van Workx aan Loxam. Advocaten van Hogan Lovells adviseren de koper.
“Wij zijn al jaren in continue dialoog met alle grote partijen in de verhuurmarkt in Europa en zijn daardoor ook al geruime tijd in gesprek met zowel Loxam als H2 en Workx”, zegt Danny Bosker, Partner KPMG Corporate Finance. Hij adviseert samen met een team van KPMG bestaande uit Mathijs Biesta en Jeroen van Engelen het Nederlandse private equity bedrijf bij de verkoop van Workx aan Loxam. 
Volgens Bosker is sectorkennis een belangrijke reden geweest dat H2 voor KPMG heeft gekozen: “KPMG heeft in Europa middels haar buitenlandse kantoren, gedreven vanuit de Nederlandse praktijk, sterke relaties met de voornaamste spelers in the Europese verhuurmarkt. Zo was hetzelfde team eerder als verkoopadviseur betrokken bij verkoop van het Duitse Baurent aan de Nederlandse marktleider Boels. “Vanuit onze dialoog met zowel H2, Workx als Loxam ontstond op een heel natuurlijke manier een strategische discussie tussen partijen over wat ze voor elkaar zouden kunnen betekenen. De strategische fit tussen Loxam en Workx is namelijk erg sterk.” 
Bosker en zijn team zijn zeer tevreden met het behaalde resultaat van deze transactie, ze kijken er dan ook naar uit om te zien hoe Loxam en Workx gezamenlijk de Nederlandse markt verder zullen bewerken: “Gezamenlijk hebben Loxam en Workx een sterke positie in Nederland met nog veel potentie om verder te groeien.”
Het team van juridisch adviseur Houthoff Buruma bestaat uit Daphne van Boxtel, Bram Caudri en Michiel Pannekoek.
Workx is in 2007 ontstaan door het samenvoegen van 14 verhuurbedrijven. Workx is een van de leidende materieelverhuurders in de Nederlandse markt en werkt op dit moment vanuit 41vestigingen met een team van 280 werknemers. In 2013 realiseerde Workx een omzet van 34 miljoen euro.
Loxam is de Europees leider in verhuur van machines en gereedschappen voor de bouw, civiele techniek en industrie. Loxam is sinds 2006 actief in Nederland en heeft reeds een netwerk van 12 locaties in Nederland. 
Gerelateerde artikelen