KPMG adviseert NPM Capital bij verkoop van Abird aan Boels Rental

NPM Capital verkoopt haar belang in het Rotterdamse Abird aan verhuurbedrijf Boels Rental. KPMG Deal Advisory heeft NPM Capital begeleid gedurende de gehele transactie, die op 20 december 2017 succesvol werd gesloten.

Kevin Driesen en Ouren Schipperus verleende, onder leiding van Danny Bosker het sell side M&A advies, terwijl het team van Klaas Groenendijk transaction support verzorgde. Eric de Best en Diederik Baas van CORP waren betrokken om NPM Capital en Abird te voorzien van juridisch advies. 

NPM Capital en Abird konden tijdens deze transactie rekenen op KPMG’s ruime ervaring in het begeleiden van transacties in de ‘equipment rental’ markt. Zo begeleidde de corporate finance praktijk van KPMG de laatste jaren onder andere de verkoop van het Duitse Baurent, dat eveneens aan Boels werd verkocht, de verkoop van Workx aan Loxam en de verkoop van Industrial Access aan het Belgische TVH Group. Volgens Bosker is geïntegreerde transactiebegeleiding in combinatie met de sectorbenadering die KPMG wereldwijd hanteert hierin cruciaal en onderscheidend. 

Abird was sinds 2007 in handen van NPM Capital, waarbij de onderneming zich ontwikkelde tot de specialist in de verhuur van materieel aan klanten in de industrie. Michel Hogervorst, Managing Director van Abird, is er van overtuigd dat Abird met Boels verder kan groeien en de dienstverlening  kan blijven verbeteren: “Boels geeft ons de mogelijkheid om ons snel verder te ontwikkelen binnen de industriële markt in binnen-  en buitenland. Door de overname kunnen we versneld investeren in onze verhuurvloot en onze medewerkers kunnen hun productspecialismen verder uitbreiden. Kennis, veiligheid en kwaliteit zijn voor onze klanten van cruciaal belang en hier kan Boels in bijdragen”.

Pierre Boels, CEO van Boels Rental, ziet de overname als belangrijke stap in de industriële equipment verhuur: “Abird is een gerenommeerde leverancier van industriële verhuurproducten actief in Nederland, Duitsland en België en beschikt over een geweldige klanten portfolio. Hoewel Boels reeds actief is in dit marktsegment is de overname van Abird een belangrijke stap in onze groeistrategie. Samen met het deskundige en ervaren management én medewerkers van Abird zullen we verder bouwen aan onze strategie de belangrijkste equipment-provider te worden voor de petrochemische- en andere industrieën”.  

Gerelateerde artikelen