Kopers verdringen zich voor kwakkelend Subway

De vraagprijs van tien miljard wordt (nog) niet geboden.

Broodjesketen Subway staat op het punt te worden overgenomen door investeerders. Sinds begin dit jaar staat het Amerikaanse bedrijf in de etalage. Diverse media melden dat Roark Capital 9,6 miljard dollar wil betalen voor Subway.

Roark heeft ook belangen in Dunkin’ Donuts en Jimmy John’s, een keten met 2600 broodjeszaken in de VS die vergelijkbaar is met Subway. Om die reden kan een overname van Subway door Roark op een verbod van de Amerikaanse mededingingsautoriteit stuiten.

Subway is bijna zestig jaar eigendom van de families DeLuca en Buck. Zij willen meer dan tien miljard dollar krijgen voor Subway, maar investeerders zien iets minder brood in de broodjesketen. Dit omdat de Subway de afgelopen tijd vestigingen heeft gesloten in de VS vanwege een verzadigde markt. Het bedrijf mikt nu op groei in onder andere China.

Roark probeert de families achter Subway toch over te halen door hen bonussen te beloven als de broodjeszaak bepaalde resultaten boekt.

Roark heeft concurrentie van het Britse TDR Capital in een tandem met het Amerikaanse Sycamore Partners en de investeringspoot van Goldman Sachs, dat eveneens prestatiebonussen belooft aan de Subway-families. Het bod van deze drie zou echter lager zijn dan dat van Roark.

Gerelateerde artikelen