Koper gevonden voor failliete VanMoof

De definitieve afronding van de deal staat gepland voor 4 september.

E-scootermerk LaVoie van het Britse McLaren neemt e-bikemaker VanMoof over. Dat melden de curatoren van VanMoof.

Lavoie is van plan verder te groeien door de overname en de activiteiten van VanMoof verder te ontwikkelen, meldt het bedrijf in een verklaring. Lavoie maakt elektrische steps die ingeklapt kunnen worden.

Het bedrijf heeft volgens de curatoren ingestemd met de aankoop van onder meer de bedrijfsinventaris en de voorraad. Hoeveel geld met de deal gemoeid is, is niet bekendgemaakt.

“Met zijn volgende generatie e-bikes, slimme technologie, innovatief design en loyale klantenkring passen VanMoof en Lavoie perfect bij elkaar”, vindt topman Eliott Wertheimer van Lavoie. Hij spreekt de ambitie uit om de 190.000 klanten die VanMoof wereldwijd heeft “op de weg te houden terwijl we de VanMoof business stabiliseren en efficiĆ«nt laten groeien”.

Wat de overname betekent voor de klanten van VanMoof is nog niet bekend. Op 4 september moet de deal rond zijn. Daarna zal meer bekend worden over wat de deal betekent voor klanten van de e-bikemaker, aldus de curatoren.

VanMoof werd op 18 juli failliet verklaard. Het bedrijf kwam in de problemen doordat er grote investeringen nodig waren. De schuldenlast ten tijde van het bankroet bedroeg bijna 144 miljoen euro. Een van de curatoren vreesde eerder nog dat veel schuldeisers hun geld niet meer terug zouden zien. Voor consumenten die bijvoorbeeld al een aanbetaling voor een fiets hadden gedaan en dat geld nu kwijt zijn, zou een overname wel uitkomst kunnen bieden, was de verwachting.

Gerelateerde artikelen