Koolen Industries bijt in het stof met investering in zonnepanelen

Vier bedrijven van de oprichter van Booking.com zijn failliet verklaard.

De Rechtbank Gelderland heeft het faillissement uitgesproken van installateurs van zonnepanelen BonGo Solar en Novavolt. Ook de zusterbedrijven Koolen Installation Services en Koolen Industries Solar zijn failliet. Kind van de rekening is Koolen Industries, dat sinds 2019 in deze bedrijven heeft geïnvesteerd. De investeerder is eigendom van Kees Koolen, oprichter van Booking.com.

BonGo Solar was een van de grootste zonnepaneelinstallateurs van Nederland en werd in 2019 overgenomen door Koolen Industries. Een jaar later werd ook Novavolt toegevoegd aan Koolen Industries.

De bedrijven lijden onder de ineenstorting van de markt voor zonnepanelen. Installateurs die als paddenstoelen uit de grond schoten, houden het hoofd niet boven water waardoor het aantal faillissementen oploopt. De onzekerheid over de toekomst van de regeling voor het terugleveren van stroom aan het elektriciteitsnet lijkt tot uitstel of afstel van de aanschaf van panelen te leiden. En dat zorgt voor omvallende installateurs.

Curator Bert Jansen van Dommerholt Advocaten gaat de komende weken onderzoeken of een doorstart tot de mogelijkheden behoort.

Gerelateerde artikelen