Kone & CVC aan kop bij de strijd om liften ThyssenKrupp

If you want to win, hire a Fin, zeggen ze dan in de racesport; de Finse liftenbouwers schijnen de beste kans te hebben op de liften van ThyssenKrupp.

De Finse liftenmaker Kone is de hoogste bieder voor de liften- en roltrappendivisie van het Duitse industrie- en staalconcern Thyssenkrupp. Dat meldden ingewijden aan persbureau Bloomberg.

Kone trekt bij de overnamestrijd rond de liftentak van Thyssenkrupp op met investeerder CVC Capital Partners. Ze zouden nu circa 17 miljard euro hebben geboden om daarmee rivaliserende partijen buiten spel te zetten. Het gaat daarbij om een reeks partijen waaronder een consortium van de investeringsmaatschappijen Blackstone en Carlyle en een Canadees pensioenfonds, plus een groep van Advent International, Cinven en het staatsfonds Abu Dhabi Investment Authority. Ze hebben naar verluidt tot dusver biedingen gedaan van minder dan 16 miljard euro.

Op de beurs van Frankfurt zat het aandeel Thyssenkrupp behoorlijk in de lift door het nieuws rond het bod van Kone. Thyssenkrupp steeg meer dan 6 procent.

(ANP)

Gerelateerde artikelen