KNVB wil ‘verscherpt onderzoek’ naar overname Vitesse

Vitesse moet van de KNVB meer informatie geven over beoogd aandeelhouder Guus Franke.

Het besluit om Vitesse de proflicentie terug te geven, staat los van het verzoek dat de club om de aandelen over te dragen aan Guus Franke, de Ewijkse zakenman die met zijn Zwitserse investeringsfirma Axiom Partners eigenaar wil worden van de club. Daarover is nog geen besluit genomen. De onafhankelijke licentiecommissie van de KNVB wil een verscherpt onderzoek instellen voordat zij hierover kan beslissen, meldt de voetbalbond. Dat meldt het dagblad De Gelderlander.

De licentiecommissie van de KNVB is tot de conclusie gekomen dat ‘de door Vitesse verstrekte (financiële) informatie op dit moment onvoldoende inzage verschaft in de volledige belangen van de beoogd aandeelhouder en de herkomst van het vermogen van de beoogd aandeelhouder.

Franke sloot een overeenkomst met de Amerikaan Coley Parry over de miljoenenschuld die de voetbalclub bij hem heeft uitstaan. De zakenman uit Ewijk kondigde ook aan te willen investeren in de club. Voorwaarde daarvoor was wel dat Franke clubeigenaar zou worden. Of dat daadwerkelijk kan, moet dus nog worden besloten. Parry mag geen eigenaar van Vitesse worden omdat de voetbalbond hem niet vertrouwt

 

Gerelateerde artikelen