Klépierre gaat door met miljardenovername Corio

Klépierre zet de overname van de Nederlandse branchegenoot Corio door. Dat maakt het Franse vastgoedbedrijf vrijdag bekend. Tot nu toe zijn 84,07 procent van de aandelen Corio aangemeld. Aandeelhouders kunnen nog tot 16 januari aandelen aanmelden.
Klépierre krijgt bij de deal advies van BNP Paribas, Lazard en advocatenkantoren De Brauw Blackstone Westbroek, Loyens & Loeff en Bredin Pratt. Corio krijg advies van Deutsche Bank, Goldman Sachs, Allen & Overy en Deloitte. APG, een van de verkopende aandeelhouders, krijgt juridisch advies van Clifford Chance. 
Vorige maand stemde een ruime meerderheid van de aandeelhouders van het Klépierre in met de overname van het Corio. Op de algemene aandeelhoudersvergadering was 84,4 procent van het aandelenkapitaal van Klépierre vertegenwoordigd. Daarvan stemde 99,93 procent voor de aankoop van de Nederlandse branchegenoot.
Klépierre de overname van Corio eind juli bekend. Het bod waardeert Corio op 7,2 miljard euro. Het fusiebedrijf krijgt per 15 januari een notering aan de Amsterdamse beurs.
Gerelateerde artikelen